Maak jij Nederland veiliger? Word DIA.

Voeg je bij een select gezelschap DIA’s

In Nederland zijn er maar 700 mensen die gecertificeerd zijn als Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA). Wij bieden jou de kans om je hier aan toe te voegen!

Als DIA kom je te werken bij onze snel ontwikkelende vastgoed divisie. Binnen deze club werk je samen met 50 inspecteurs en 35 adviseurs. Je werkt dagelijks aan veiliger en toekomstbestendiger vastgoed in Nederland. Je krijgt veel vrijheid en komt op unieke locaties, zie jij jezelf al bij een paleis, een luchthaven, een ziekenhuis, een vuurtoren of een booreiland?

Bij RPS kom je te werken bij een wereldwijd Advieus- en Ingenieursbureau. Samen met 28.000 collega’s wereldwijd werk je aan een betere wereld. Voor jou als DIA in het specifiek is het belangrijk dat je medemensen in een veilige en gezonde omgeving kunnen werken en leven. Jouw werkzaamheden zijn hiervoor cruciaal.

Naast je werkzaamheden is er ook genoeg tijd voor ontspanning. Jaarlijks worden er verschillende activiteiten georganiseerd waar nog lang over nagepraat wordt! Zo hebben we een eindejaarsfeest, een zomer BBQ, teamuitjes, borrelmomenten en een sportief weekendje weg met collega’s.

Loop een dagje mee met onze DIA Jan!

Bekijk deze video waarin Marinza, onze vlogger, je mee neemt in de dag van Jan van den Top, Deskundig inventariseerder asbest bij RPS. Jan is een enthousiaste inspecteur die met veel passie zijn werk doet.

Hij komt op verschillende locaties en heeft daarbij te maken met uiteenlopende projecten. In deze video laten we zien hoe leuk het is om bij RPS te werken en hoe Jan zijn werk als Deskundig inventariseerder asbest combineert met plezier en professionaliteit.

Wat ga je doen?

 • je bent in jouw regio veel onderweg naar klanten om asbestinspecties uit te voeren in woningen, winkels en kantoorpanden
 • complexere inspecties pak je samen met een ervaren collega op
 • je voert de inspecties uit met behulp van een tablet
 • na de inspecties werk je op kantoor of thuis je rapportages uit
 • het bedrijfsbureau plant jouw werkzaamheden in en bereidt ze voor, zo kan jij je richten op de inventarisaties

Wat vragen we?

 • Een bouwkundige achtergrond.
 • Wij hechten waarde aan motivatie. Als je dus geen bouwkunde opleiding hebt afgrond, maar wel werkervaring hebt ben je ook van harte welkom.
 • Een DIA Certificaat is een pré, heb je deze niet dan leiden we je graag op.

Wat bieden we jou?

 • Een goed salaris.
 • Een lease auto, deze mag je ook privé gebruiken! Dus wat wordt het? Een Tesla of toch een Volkswagen?
 • Telefoon & laptop.
 • Je voegt jezelf bij RPS Young als je jonger bent dan 30 jaar, jaarlijks worden er masterclasses, kennissessies of andere activiteiten georganiseerd waar je aan deel neemt.
 • 25 vrije dagen en 2 vastgestelde vrije dagen van RPS extra. Als je dat niet genoeg vindt, kun je ook nog verlof bijkopen.
 • Doorgroeimogelijkheden, onze property afdeling is continue in ontwikkeling. Mocht je je willen door ontwikkelen dan zijn hiervoor ook legio mogelijkheden.

Bij RPS doen we niet aan vaste werktijden, we vertrouwen erop dat je zelf goed kunt bepalen wanneer je werkt. Breng je het liefst eerst de kinderen naar school, of loop je een rondje hard voordat je begint met werken, geen probleem. Af en toe thuiswerken, geen probleem als dat past bij je functie

Hoog Catharijne

Wie kent het niet, Hoog Catharijne. Het Utrechtse winkelcentrum heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende metamorfose ondergaan. In 2022 zijn de werkzaamheden afgerond. RPS voerde er een grootschalige asbestinventarisatie en projectbegeleiding uit.

Paleis het Loo

Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Maar een historisch paleis strippen en het asbest daaruit verwijderen, is andere koek dan een doorsnee kantoorpand uit de jaren tachtig. Hoe kun je dat zorgvuldig doen, zodat de kracht en schoonheid van het paleis intact blijven?

Geen certificaat?
Geen probleem, wij leiden je op!

Als je nog niet in bezit bent van de juiste papieren ga je op interne en externe opleiding om het vak te leren. Hierbij word je gekoppeld aan een buddy/leermeester die gaat fungeren als vraagbaak en vangnet. Na afronding van je opleiding, ga je in je eigen leaseauto (uiteraard is deze elektrisch aangedreven) zelfstandig op pad.

Na je inspectie werk je de bevindingen uit in een rapportage. Deze rapportages maken wij via een eigen ontwikkelde software en worden gebruikt om asbestsituaties te beheersen, panden te (ver)kopen of voor renovatie/sloopwerkzaamheden. Na oplevering van de rapportages kan de opdrachtgever met een gerust hart verder met zijn vergunningsaanvraag of overige werkzaamheden.

Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie waarbij je veel vrijheid hebt en grotendeels zelfstandig werkt in een enthousiast team!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Wil jij aan de slag als deskundig inventariseerder asbest, maar heb je vragen en wil je persoonlijk contact met onze recruiter? Laat dan je gegevens achter en hij neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.