De surfboys van team waterveiligheid - Werken bij RPS

De surfboys van team waterveiligheid

de-surfboys-van-team-waterveiligheid

De surfboys van team waterveiligheid

Posted on in Nieuws


Verslaving, verlangen, plezier. Voor Jurre Toes, Luc ter Schiphorst en Sandor de Kluizenaar is dat waar het bij hun passie voor golfsurfen allemaal om draait. Want onze collega’s waterveiligheid en waterbouw zijn niet alleen in hun functie, maar ook daarbuiten actief met water.

“Surfen is een geweldige ervaring omdat je je sport kan doen en één bent met de natuur”, stelt het trio volmondig op het strand van de Maasvlakte. Voor Sandor de Kluizenaar, teamleider waterbouw en waterveiligheid, is deze plek bijzonder omdat hij hier ooit zelf aan de tekentafel heeft gestaan van de eerste schetsen. Ook heeft hij hier bijgedragen aan de voorbereiding op de realisatie en de aanbieding van de realisatie.

Toffe plek

Bij Sandor loopt surfen als een rode draad door zijn leven. Hij begon er als 14-jarig jochie mee toen hij nog aan de oostkust van Noord-Amerika woonde. De meest ervaren surfer van het stel creëert ook zelf zijn eigen surfboard. “Eens in de zoveel jaar maak ik er weer één.”

Collega Jurre Toes, projectleider waterveiligheid, werd als 8-jarig jongetje op vakantie besmet met het surfvirus. Hij werd letterlijk en figuurlijk gegrepen door de hoge golven die hij er zag. “Voor mij is de Maasvlakte  bijzonder, omdat je er altijd zeehonden tegenkomt.”

Luc ter Schiphorst is op de Maasvlakte begonnen met surfen. “Het is een toffe plek, met aan de ene kant het strand en de duinen en aan de andere kant de zware industrie.”

Waterbouwkundige projecten

Het trio is dagelijks bezig met waterveiligheid, dijkversterkingen en het  opknappen van waterkeringen, maar ook waterbouwkundige projecten behoren tot hun scope. “Binnen ons team zijn er vijf mensen die surfen. Dat is altijd leuk, omdat je de laatste nieuwtjes met elkaar kunt delen”, ervaart Jurre.

“Om in Nederland te kunnen surfen moet je flexibel zijn, want de golven zijn niet altijd even goed”, weet Luc. “Maar dat is ook de charme”, vindt Jurre. “Soms kan het echt mooi zijn en soms is het huilen met de pet op.”

Sandor probeert dan vooral te genieten van het buitenzijn en de gezelligheid.  “En… als het weer wel meewerkt, is er geen mooier moment als alle elementen bij elkaar komen. Dat de wind wegvalt, het water mooi glad wordt en de deining nog steeds doorkomt. Dat is écht genieten…. dat is het mooiste.”

Solliciteren op leuke functie en dito werkplek?

Binnen het team waterbouw en waterveiligheid is er nog ruimte voor een projectmanager waterveiligheid, projectleider waterveiligheid en adviseur/ontwerper waterkeringen. Meer weten? Kijk voor meer informatie over deze en alle overige vacatures op www.werkenbijrps.nl.

 

Het bericht De surfboys van team waterveiligheid verscheen eerst op RPS.