Drijvende LiDAR-boeien van RPS ondersteunen Nederlands project voor windenergie en metocean-metingen  - Werken bij RPS

Drijvende LiDAR-boeien van RPS ondersteunen Nederlands project voor windenergie en metocean-metingen 

drijvende-lidar-boeien-van-rps-ondersteunen-nederlands-project-voor-windenergie-en-metocean-metingen 

Drijvende LiDAR-boeien van RPS ondersteunen Nederlands project voor windenergie en metocean-metingen 

Posted on in Nieuws

RPS is geselecteerd om een nieuw project te ondersteunen om het potentieel voor windenergie en metocean-omstandigheden te meten voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in IJmuiden Ver.

Het team zal vier LiDAR-boeien uitzetten voor het meetprogramma, dat twee jaar zal duren. De boeien verzamelen en rapporteren essentiële gegevens over wind, golven, stromingen en getijden. Het windenergiegebied IJmuiden Ver zal ongeveer 400 km2 bestrijken.

De Nederlandse thuisbasis van RPS voor dit project wordt het nieuwe ‘Blue Port Centre’ in Den Helder – een locatie die wordt omgebouwd om de Nederlandse energietransitie te ondersteunen.

Het winnen van het project toont ook de kracht van de geïntegreerde aanpak van RPS. Waarbij onze wereldwijd opererende Energy divisie nauw samenwerkt met de teams van RPS in Nederland.

Anthony Gaffney, directeur RPS MetOcean – EAME, vertelt: “De drijvende LiDAR-boeien van RPS hebben wereldwijd een reputatie opgebouwd voor het nauwkeurig en betrouwbaar verzamelen van gegevens. We zijn er trots op dat we de Nederlandse offshore windindustrie kunnen ondersteunen in deze belangrijke tijd voor het land, waarbij we meer en meer bewegen naar een klimaatneutrale energievoorziening.

Klik hier om meer te weten te komen over drijvende LiDAR-boeien van RPS (Engelse webpagina) .

Over ons

RPS is opgericht in 1970 en is een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf voor professionele services met ruim 5.000 consultants en dienstverleners. Met werkzaamheden in 125 landen op alle zes de continenten definieert, ontwerpt en beheert RPS projecten die gedeelde waarde creëren voor een complexe, verstedelijkende wereld waar hulpbronnen schaars zijn.

De uitgebreide ervaring met offshore wind van RPS omvat 20 jaar aan ervaring in het werken in de frontlinie van de industrie, met opdrachten overal in het VK, Europa, Amerika, Australië en Azië. We hebben gewerkt aan zowel drijvende offshore windprojecten als projecten met een vaste fundering en we hebben uitgebreide ervaring met het geven van technisch advies en operationele steun aan de energiesector.

Onder onze voormalige en huidige projecten zijn primeurs binnen de sector, zoals het grootste offshore windpark ter wereld, Hornsea One, Two en Three. Op dit moment leveren we ronde 4 van de EIA en HRA voor het consortium van bp en EnBW in het VK en ondersteunen we de offshore goedkeuringen voor het eerste offshore windpark van Australië, Star of the South. We bieden ook expertise op het gebied van maritieme materie ter ondersteuning van Vineyard Wind, het eerste offshore windenergieproject op utiliteitsschaal in de Verenigde Staten, en we zijn geselecteerd als ESIA-consultant voor het drijvende offshore windproject Firefly van Equinor in Zuid-Korea.

RPS onderscheidt zich voor haar klanten door diepgaande expertise te gebruiken om problemen op te lossen die ertoe doen, zodat ze gemakkelijk te begrijpen zijn. Making complex easy.

De ticker van RPS op de London Stock Exchange is RPS.L. Ga voor meer informatie naar www.rpsgroup.com

Het bericht Drijvende LiDAR-boeien van RPS ondersteunen Nederlands project voor windenergie en metocean-metingen  verscheen eerst op RPS.