Een goede dijk eist kwaliteit - Werken bij RPS

Een goede dijk eist kwaliteit

een-goede-dijk-eist-kwaliteit

Een goede dijk eist kwaliteit

Posted on in Nieuws


Een goede dijk eist kwaliteit. Dat is het motto van de 17e Kennisdag Inspectie Waterkeringen op 19 maart 2020 in de Burgers’ Zoo in Arnhem. We nemen u hier graag mee naar de laatste ontwikkelingen voor hoogwaterveiligheid. Van innovatieve inspecties tot geotechnisch onderzoek.  Lees alvast hoe u met ons een voorsprong opbouwt en schrijf u direct in. 

Sturen op aantoonbare, goed onderbouwde kwaliteit wordt in het dijkbeheer steeds belangrijker. Kwaliteit betekent in de eerste plaats een goed resultaat: de dijk is op orde. Maar het betekent ook een goed proces om dit te bereiken – dat wil zeggen: transparant, herhaalbaar, gestandaardiseerd – met de juiste instrumenten (normeringen, data, informatie). Tijdens de kennisdag ervaar je hoe kwaliteitszorg, assetmanagement en risicogestuurd beheer en onderhoud met elkaar samenhangen.

RPS-sluis-inspectie-maasluis-9892-web
Meten en inspecteren vanaf het beeldscherm met behulp van de radiografisch bestuurbare FoxBathy. Hier in actie bij de Monstersche Sluis. Op 19 maart live te zien op onze stand.

Tijdens de kennisdag komt ook duurzaamheid en circulariteit aan bod. Hoe spelen we daarop in bij het werken aan kwaliteit en waterveiligheid? We kijken met een schuin oog mee naar onze buurlanden. Zij hebben een eigen kijk op kwaliteit in waterveiligheid. Wat kunnen we daarvan leren?
We wisselen kortom kennis en ervaringen uit, luisteren naar inspirerende verhalen en gaan aan de slag in uiteenlopende workshops.

Maak kennis met innovatieve inspectietechnieken

Van radiografisch bestuurbare boten tot (onderwater)drones en meer. RPS koerst momenteel het land door met innovatieve toepassingen voor inspecties onder en boven water, op het land en zelfs in de lucht. Benieuwd hoe u daar u als beheerder een voorsprong mee opbouwt? Onze adviseurs laten zien hoe deze nieuwste inspectietechnieken in uw voordeel werken.

Speciaal voor projecten met een grote gevoeligheid voor bodemgedrag beschikken we  over een eigen geotechnisch laboratorium. Zo brengen wij met de modernste technieken en apparatuur de eigenschappen van grond en civieltechnische constructies nauwkeurig en snel voor u in beeld. Benieuwd hoe de uitvoering met korte lijnen en snelle doorlooptijden voor u uitpakt? Op onze stand nemen wij u mee van proces naar uitvoering.

Verder delen we graag de voordelen met u rondom het digitaal inspecteren met DigiSpectie conform STOWA-richtlijnen.

Kijkje achter de schermen 

Het blijft op onze stand overigens niet alleen bij praatjes. We geven u met voorbeelden ook graag een kijkje achter de schermen in de praktijk. Neem de Mallegatsluis in Gouda. Hier is de inzet van verschillende 3D-inwinningstechnieken vertaald naar een 3D-model dat gebruikt wordt voor het opstellen van een voorlopig ontwerp voor de toekomstige werkzaamheden.

En wat komt er allemaal kijken bij de grootschalige inspectie van de kademuren in Utrecht? We laten u de meerwaarde zien van de gebruikte innovatieve technieken in combinatie van de beproefde traditionele technieken.

Inschrijven

Het wordt als vanouds een afwisselende en inspirerende dag voor iedereen die werkt aan waterveiligheid. Dus ook voor u! Benieuwd wat dat oplevert?  Schrijf u vandaag nog in.

Datum: 19 maart 2019
Locatie: Burgers’ Zoo
Standnummer: 5
Adres: Antoon van Hooffplein 1 Arnhem
Tijd: 9.30 – 17.00 uur

Het bericht Een goede dijk eist kwaliteit verscheen eerst op RPS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *