Extra paar innovatieve ogen onder water - Werken bij RPS

Extra paar innovatieve ogen onder water

extra-paar-innovatieve-ogen-onder-water

Extra paar innovatieve ogen onder water

Posted on in Nieuws


Met de inzet van een onderwaterdrone (Remotely Operated Vehicle) krijgen visuele inspecties en metingen een nieuwe dimensie. Sinds kort hebben wij de meest moderne variant aan onze vloot toegevoegd. Met 4K
-camera, sonar, LED-verlichting, laserscanner en staaldiktemeter aan boord. Beleef in de video hoe onze inspecteurs de voordelen van deze extra paar innovatie ogen optimaal benutten voor onze klanten.

Drones, het blijven speeltjes die de mannenharten sneller doen laten kloppen. Zeker als deze innovatieve hulpmiddelen ook in het werkveld hun meerwaarde bewijzen. Bijvoorbeeld voor (visuele) inspecties van civiele kunstwerkwerken waar je uit het oogpunt van veiligheid liever geen duikers naartoe stuurt, of op plekken waar ze überhaupt niet kunnen komen.

Bij inspecties kan je denken aan het meten van staaldiktes, visuele inspecties van oeverconstructies, of paalfundaties. De ROV wordt voorzien van apparatuur en sensors die daarvoor op dat moment vereist zijn.

Inspecteren en meten van civiele kunstwerken

De ROV heeft een eigen aandrijving, hoge resolutie sonar (2D) en een draaibare 4K boven- en onderwater film- en fotocamera aan boord. Daarnaast beschikt het apparaat over een laserscanner voor het meten van scheurwijdte en een boven- en onderwater staaldiktemeter.

Hiermee is de ROV een ideaal hulpmiddel om rap, veilig en doelgericht eventuele obstakels en gebreken in beeld te brengen. Van een scheur in een kademuur tot en met gebreken aan de staal- of betonoppervlakte in een krappe of lange duiker. Vanuit de foto- en videobeelden (aangevuld met sonarbeelden op het scherm) wordt alles tot in de puntjes vastgelegd en gerapporteerd.

Robuust én compact

Verder is de ROV niet snel van zijn stuk te brengen door uitdagende omstandigheden. Hij trotseert  stromingen, is uiterst wendbaar en multi-inzetbaar door zijn compacte formaat. Daarmee is de onderwaterdrone inzetbaar voor verschillende doeleinden. Zoals een visuele inspectie van oeverconstructies, (binnenstedelijke) kademuren en sifons. Of voor het inspecteren van duikers, gemalen, spuibuizen en blus- proceswatertanks.

Meer informatie

RPS zorgt niet alleen voor inzicht in uw civiele kunstwerken. Ook adviseren we over passende herstelwerkzaamheden. Van constructieve gebreken tot gevaarlijke stoffen. Met een team van inspecteurs, constructeurs, geo-deskundigen, arbeidshygiënisten, landmeters en eigen laboratoria. Alles onder één dak. Overzichtelijk en inzichtelijk.

Bekijk hier de uitgebreide dienstenpagina over de inspectie van civiele kunstwerken en de toepassingsmogelijkheden van de Remotly Operated Vehicle

 

 

 

Het bericht Extra paar innovatieve ogen onder water verscheen eerst op RPS.