Hogeschool Van Hall Larenstein en RPS bundelen krachten voor training kabels en leidingen - Werken bij RPS

Hogeschool Van Hall Larenstein en RPS bundelen krachten voor training kabels en leidingen

hogeschool-van-hall-larenstein-en-rps-bundelen-krachten-voor-training-kabels-en-leidingen

Hogeschool Van Hall Larenstein en RPS bundelen krachten voor training kabels en leidingen

Posted on in Nieuws


Hogeschool Van Hall Larenstein en RPS gaan de komende drie jaar intensief met elkaar samenwerken bij het aanbieden van de meerdaagse praktijktraining kabels en leidingen. Ruth van der Beek, directeur onderwijs van de locatie Velp, en Harm van der Zweep, teamleider Omgevingsmanagement van het advies- en ingenieursbureau, hebben de samenwerking bekrachtigd met hun handtekening in Velp.

 

Ruth van der Beek, directeur onderwijs van de locatie Velp bij Hogeschool Van Hall Larenstein en Harm van der Zweep, teamleider Omgevingsmanagement bij RPS.

De praktijktraining kabels en leidingen werd vorig jaar ontwikkeld door Hogeschool Van Hall Larenstein, Gasunie en RPS en neemt medewerkers van netbeheerders, waterleiding- en elektrabedrijven stap voor stap mee naar alle facetten die meespelen bij de voorbereiding op de aanleg van een nieuw tracé. Inmiddels heeft de eerste groep cursisten van Gasunie het programma al helemaal doorlopen.

 

Aansluiting op energietransitie

Ruth van der Beek is positief over de samenwerking tot nu toe en heeft hoge verwachtingen van het vervolg van de opleiding: “Doordat we de juiste partijen bij elkaar brengen bieden we een onderscheidend programma. We staan voor een goede kwaliteit van onderwijs en het levenslang ontwikkelen en ik denk dat we dat met deze samenwerking verder kunnen bewerkstelligen”, aldus de directeur onderwijs.

 

Volgens teamleider Omgevingsmanagement Harm van der Zweep van RPS sluit de opleiding naadloos aan op de energietransitie die momenteel een grote vlucht neemt: “De kennis die hiervoor nodig is in relatie tot de aanleg van kabels en leidingen hebben we van a tot z weten samen te pakken in deze training die nog niet bestaat in de markt. Van archeologie tot niet-gesprongen explosieven en van flora- en faunawetgeving, cultuurtechniek tot en met omgevingsmanagement. Met allemaal docenten uit de praktijk.”

Het bericht Hogeschool Van Hall Larenstein en RPS bundelen krachten voor training kabels en leidingen verscheen eerst op RPS.