‘In informele sfeer werken aan bijzondere herstel- en natuurontwikkelingsprojecten’ - Werken bij RPS

‘In informele sfeer werken aan bijzondere herstel- en natuurontwikkelingsprojecten’

‘in-informele-sfeer-werken-aan-bijzondere-herstel-en-natuurontwikkelingsprojecten’

‘In informele sfeer werken aan bijzondere herstel- en natuurontwikkelingsprojecten’

Posted on in Nieuws


Als actieve student of bijna afgestudeerde specialist op het gebied van landschap en natuur ben je natuurlijk benieuwd waar je komt te werken. Welke kansen liggen er bij bedrijven binnen thema’s als milieu, water en de groene leefomgeving? Onze projectleider Jaap van Soest nam de studenten tijdens de carrièredagen van de Hogeschool Van Hall Larenstein in een korte video mee in hoe het er bij zijn team Landschap en Natuur aan toegaat.

Als je bezig of bijna klaar bent met een opleiding land- en watermanagement, omgevingskunde of milieukunde, dan heb je als student veel vragen. Voor wat voor bedrijven kom je straks te werken? En aan wat voor projecten moet je dan denken? Ga je bijvoorbeeld aan de slag met de nieuwe Omgevingswet? Of ligt er wellicht een mooie rol voor je in het verschiet in het ontwikkelen van innovatieve watertechnologieën?

Carrièredagen

Van Hall Larenstein biedt vanuit verschillende opleidingen op een locatie in Leeuwarden en Velp binnen thema’s als voeding, dier, milieu, water, groene leefomgeving en internationale handel. Jaarlijks organiseert zij de carrièredagen, zodat haar studenten zich breed kunnen oriënteren als het gaat om het vinden van een stageplek, afstudeeropdracht of het zoeken naar een baan.

Informele sfeer

Jaap van Soest vertelt hoe het er bij zijn advies- en ingenieursbureau aan toegaat. “Ons team bestaat uit een groep jonge en enthousiaste engineers en ecologen. In een informele sfeer werken wij aan bijzondere herstel- en natuurontwikkelingsprojecten voor een divers aantal klantgroepen, zoals Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en waterschappen.”

Dat doet zijn team in zeer uiteenlopende projecten door heel het land. Van het diepe zuiden tot en met de meest noordelijkste punten. “Zo werken we in Limburg bijvoorbeeld aan de herplant van bossen en in Friesland aan het herstel en de bescherming van legakkers.”

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Jaap en zijn team adviseren klanten over duurzame oplossingsrichtingen, zowel in het ontwerpen als in de uitvoeringswijze. “Zo stellen wij in onze plannen vaak varianten op met diverse duurzame opties, waarin de opdrachtgever vervolgens haar afwegingen kan maken.”

Hij vervolgt: “Met ons team hebben we een groeiambitie, zodat we met nog meer mensen nog meer mooie projecten op kunnen pakken en op een duurzame manier kunnen bijdragen aan een nog mooier Nederland.”

Daarvoor is goed gekwalificeerd personeel nodig. “RPS biedt je de mogelijkheid om je te ontwikkelen naar je eigen persoonlijke ontwikkelingsplan. Wil je je hier specialiseren, of juist breder oriënteren? Alles is mogelijk hier. Als je het uitspreekt, dan zijn er voldoende opleidings- en cursusmogelijkheden.”

Wil jij ook zo’n interessante (afstudeer)stage of werkplek?

Bekijk en lees hier alles over wat het leuk maakt om te werken bij RPS. Ook vind je hier de meest actuele vacatures en wie weet ontmoeten we je binnenkort ook in Leerdam, Delft, Zwolle, Breda of Ouderkerk a/d Amstel.

 

Het bericht ‘In informele sfeer werken aan bijzondere herstel- en natuurontwikkelingsprojecten’ verscheen eerst op RPS.