‘Je krijgt het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt’ - Werken bij RPS

‘Je krijgt het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt’

‘je-krijgt-het-gevoel-dat-er-echt-naar-je-geluisterd-wordt’

‘Je krijgt het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt’

Posted on in Nieuws


Hij was toe aan een nieuwe uitdaging en vond die binnen de advies- en ingenieurswereld. Ruud Vink stuurt het team van water en bodem aan en geniet dagelijks van de dynamiek en het samenspel met klanten en collega’s.  ‘RPS klopte op het goede moment bij me aan.’

Als je kansen krijgt, dan moet je ze grijpen. Dat motto is aan Ruud Vink (35) wel besteed. Want hij was nog maar koud in dienst als projectmanager in het team Water en Bodem toen hij door personeelsverloop de kans kreeg om zich als interim teamleider te bewijzen. Met succes, want inmiddels heeft Ruud dit interimschap achter zich gelaten en acteert hij als volwaardig hoofd van de afdeling.

Van bodemonderzoek tot baggeren

“Ik stuur een team aan dat bestaat uit drie onderdelen”, begint hij. “Het team Bodem dat alles doet rondom bodemonderzoeken en saneringen. Je hebt het deel Waterbodem dat zich bezighoudt met het thema baggeren en de onderzoeken die hieraan verwant zijn. Verder hebben we nog een tak met adviseurs die actief zijn met waterkwantiteit, waterkwaliteit en waterbeheer.”

Verantwoordelijkheid krijgen

Het leukste aan zijn werk vindt hij de diversiteit binnen de hectiek van alledag. “Elke dag komen er weer nieuwe uitdagingen op je pad. Zeker als teamleider komt er veel op je bordje. Dat maakt het voor mij heel dynamisch, want je weet nooit waarmee je de dag begint en eindigt.”

Hij vervolgt: “RPS is een plezierige werkgever die je veel verantwoordelijkheid geeft. Hier zetten ze zich voor je in. Je krijgt daardoor het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en dat er echt iets mee gedaan wordt als je bijvoorbeeld een idee hebt.”

“Dat geeft je het gevoel dat je serieus genomen wordt. Ik zat bij mijn vorige werkgever op een dood spoor. Toen klopte RPS net op het goede moment bij me aan. Ik ben enthousiast geworden en aan de slag gegaan.”

Meedoen met de grote jongens

Hoe ervaart hij die periode tot nu toe? “Ik zeg altijd: ‘Het is een ingenieursbureau wat meedoet met de grote jongens als het gaat om de contracten en de klanten waar we voor werken. Tegelijkertijd is het bureau klein genoeg voor een informele sfeer. Er zijn korte lijnen, zodat je snel met elkaar kunt overleggen. Die combinatie is erg prettig.”

Heeft hij nog tips voor nieuwe medewerkers? “Ga er onbevangen in. Praat met de mensen binnen de organisatie, omdat er veel kennis zit. Soms heb je de deskundige binnen zo’n team niet meteen op je netvlies. Maar ga het gesprek aan om een goed beeld te krijgen van wat we hier allemaal doen. Want het is zo ontzettend divers.”

Wil jij ook zo’n interessante werkplek?

Bekijk hier de meest actuele vacatures en wie weet ontmoeten we je binnenkort ook in Leerdam, Delft, Zwolle, Breda of Ouderkerk a/d Amstel.

Het bericht ‘Je krijgt het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt’ verscheen eerst op RPS.