RPS breidt uit met microbiologisch lab SGI Compliance - Werken bij RPS

RPS breidt uit met microbiologisch lab SGI Compliance

rps-breidt-uit-met-microbiologisch-lab-sgi-compliance

RPS breidt uit met microbiologisch lab SGI Compliance

Posted on in Nieuws


Steeds meer bedrijven zien het belang in van een goed binnenklimaat. Voor RPS analyse bv reden om meer slagkracht te krijgen voor het uitvoeren van wateranalyses en klimaatonderzoek.
Het bedrijf heeft hiervoor de microbiologische tak van SGI Compliance Environmental Control (onderdeel van SGI Compliance, een Europese speler op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu) aan haar laboratoriumactiviteiten toegevoegd.

RPS analyse bv haalt met de uitbreiding per 1 juli 2022 meer kennis en capaciteit in huis als het gaat om wateranalyses en aanverwante gezondheids- en milieudiensten voor binnenklimaatonderzoek. Daarmee werkt het bedrijf aan schaalvergroting en een stevigere positie in de markt

Wateranalyses en binnenklimaatonderzoek

Het microbiologisch lab van SGI Compliance Environmental Control voert wateranalyses uit op microbiologische parameters, zoals legionella, maar ook op parameters van bijvoorbeeld zwembaden of wateropslagtanks.

Daarnaast houdt zij zich bezig met lucht- en oppervlakteanalyses voor binnenklimaatonderzoek. Specifieke dienstverlening die naadloos aansluit op de dienstverlening van RPS als het gaat om arbeidshygiëne en milieu.

Schaalvergroting

RPS neemt naast de medewerkers van het microbiologisch lab van SGI Compliance Environmental Control ook de apparatuur en het klantenbestand over. Voor de service en dienstverlening van deze klanten verandert er niets. Jan Kegelaer, operationeel directeur bij RPS analyse bv, is verheugd met de uitbreiding.

“SGI Compliance is een gerenommeerde partij in de markt. Met de toevoeging van hun microbiologisch lab zijn we snel en gericht in staat om de kwaliteit en snelheid van de analyses nog verder te verbeteren. Het zorgt natuurlijk ook direct voor schaalvergroting in ons personeelsbestand. Zeker in deze tijd is het lastig om goede, technische mensen erbij te krijgen. Het is de klant die hier uiteindelijk van profiteert.”

Kwaliteit dienstverlening

Xavier Deleye, Divisie Directeur bij SGI Compliance Environmental Control, vult aan: “Het besluit om het microbiologisch lab over te dragen aan RPS is een weloverwogen keuze en komt voort uit de behoefte om verdere groei op het gebied van inspecties en advies te bewerkstelligen. RPS is een gerespecteerde concullega. We zijn blij dat onze mensen goed terechtkomen en voor onze bestaande klanten dezelfde hoge kwaliteit dienstverlening kunnen blijven bieden.”

 

Meer informatie

RPS analyse bv
Jan Kegelaer, Operationeel directeur, +31 (0)88 023 57 30
jan.kegelaer@rps.nl
www.rps.nl

SGI Compliance Environmental Control
Xavier Deleye, Division Director, +31(0)88 05 997 96
xavier.deleye@sgicompliance.nl
www.sgicompliance.nl

Het bericht RPS breidt uit met microbiologisch lab SGI Compliance verscheen eerst op RPS.