RPS meet duizenden woningen in voor Vesteda - Werken bij RPS

RPS meet duizenden woningen in voor Vesteda

rps-meet-duizenden-woningen-in-voor-vesteda

RPS meet duizenden woningen in voor Vesteda

Posted on in Nieuws


RPS heeft met Vesteda een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het in kaart brengen van duizenden woningen uit haar vastgoedportefeuille. Het gaat om kerngegevens, zoals oppervlaktes in vierkante meters voor NEN-2580-meetrapporten en verschillende woningwaarderingsstelsel-kenmerken. Daarmee haakt de woningbelegger en -verhuurder alvast aan op de uitbreiding en modernisering van het woningwaarderingsstelsel in 2024.

Vesteda zich richt op het verhuren van duurzame en betaalbare woningen in het middensegment. De kenmerken van dit vastgoed moeten correct en volledig volgens de geldende normen (NEN-2580 en het woningwaarderingsstelsel) worden vastgelegd.

“Voor ons is het van groot belang dat onze vastgoeddata geverifieerd is, onder meer omdat wij hier onze onderhoudsbudgetten op baseren. Met RPS denken wij een proactieve partner gevonden te hebben die ervoor zorgt dat onze vastgoeddata accuraat, compleet, consistent en gestandaardiseerd worden”, vat programmamanager Richard Attema van Vesteda de essentie van de samenwerkingsovereenkomst samen.

Impressie van de woningen uit de verhuurportefeuille van Vesteda op de Westerdoksdijk in Amsterdam,

Strakke planning

Edwin Zaaijer, operationeel directeur vastgoed bij RPS, kijkt uit naar de opgave. “Het is niet alleen vanwege de omvang van de portefeuille bijzonder om hier aan mee te mogen werken, maar ook door de combinatie van NEN-2580 en het woningwaarderingsstelsel.”

De grootste uitdaging zit volgens Zaaijer in de planning om alles uiterlijk 2023 te kunnen opleveren. “Inhoudelijk zijn dit soort opdrachten voor ons aan de orde van de dag, maar een opdracht in deze orde van grootte is nieuw voor ons. We verwachten ongeveer 15 metingen per dag te kunnen doen.”

Uitbreiding woningwaarderingsstelsel

Vesteda speelt met dit project alvast in op de uitbreiding en modernisering van het bestaande woningwaarderingsstelsel. Huurprijsbescherming bestaat al voor het sociale segment (tot circa 141 punten), maar per 1 januari 2024 wordt deze grens opgetrokken tot 187 punten (nu vergelijkbaar met een huurprijs van 1.000 euro). Hierdoor krijgen middenhuurwoningen ook een gereguleerde huurprijs en zal Vesteda voor die woningen ook het woningwaarderingsstelsel gaan toepassen.

Judith Ettema kijkt als senior medewerker Business Support met vertrouwen naar de toekomst: “RPS is een ervaren partner met korte lijntjes. Ze denken mee en komen al snel met passende adviezen. Zo kunnen we een voorsprong opbouwen en zijn we straks optimaal voorbereid op de koerswijziging in het puntenstelsel.”

Meer informatie

Onze inspecteurs hebben dagelijks te maken met diverse vraagstukken over oppervlakten en inhouden van vastgoed. Zo verzorgen wij NEN 2580 meetcertificaten voor onder andere: woningcorporaties, gemeentes, vastgoedeigenaren, particulieren en scholen. Kijk voor meer informatie op de dienstenpagina van NEN2580 meetcertificaten.

Het bericht RPS meet duizenden woningen in voor Vesteda verscheen eerst op RPS.