RPS versterkt groeiambitie met nieuw kantoorpand in Utrecht

rps-versterkt-groeiambitie-met-nieuw-kantoorpand-in-utrecht

RPS versterkt groeiambitie met nieuw kantoorpand in Utrecht

Posted on in Nieuws


De teams van RPS die gevestigd zijn in Leerdam en Ouderkerk a/d Amstel nemen vanaf medio 2022 hun intrek in een kantoorpand in Papendorp (Utrecht). Met een gebouw dat voldoet aan de meest moderne eisen voor flexwerken, ontmoeten en duurzaamheid.

“Voor ons nieuwe kantoor waren wij op zoek naar een goed bereikbare en dynamische locatie centraal in het land. Dichtbij onze klanten, samenwerkingspartners, studenten en arbeidskrachten. De plek die we in Papendorp hebben gevonden, past in de groei die we nastreven en bij de markten die we verder willen ontwikkelen.”

Met een energiezuinig kantoor dat helemaal voldoet aan onze verwachtingen voor een toekomstgerichte werk- en ontmoetingsruimte. Daarmee willen we niet alleen onze talenten behouden, maar hopen we ook nieuw talent aan te trekken”, aldus Frank Vrolijks, algemeen directeur van RPS Nederland.

Meer slagkracht

De nieuwe locatie zal een belangrijke rol spelen in de plannen van het advies- en ingenieursbureau. Om te beginnen met het samenvoegen van de teams uit Leerdam met die van Ouderkerk a/d Amstel. Dit moet leiden tot een intensievere samenwerking en meer slagkracht.

Met name als het gaat om de dienstverlening op thema’s als (water)bodem, landmeten, geo-informatie, ecologie, omgevingsmanagement, kabels en leidingen en civiele inspecties. Daarmee hoopt het bedrijf nog beter in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen bij klanten en (potentiële) samenwerkingspartners.

Centrale positie

Bestaande klanten als Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, Gasunie en de gemeenten Utrecht en Gooise Meren bevinden zich straks om de hoek. Daarnaast hoopt RPS nieuwe partners in de regio te ontdekken. Vooral de aanwezigheid van universiteiten en hogescholen in deze regio biedt kansen om nieuw talent eerder kennis te laten maken met de dynamiek van het ingenieursvak.

“Onze teams hebben met de verkregen raamcontracten een sterke basis voor de orderportefeuille. Dat zijn hele mooi opdrachten. Maar de belangrijkste belemmering voor groei is een gebrek aan personeel. Utrecht is een kennisgedreven stad met veel hoogopgeleide potentiële werknemers. Door hier fysiek dichter op de arbeidsmarkt te zitten met een vernieuwd kantoor zijn we aantrekkelijker als stagebedrijf of werkgever”, denkt Vrolijks.

Moderne voorzieningen

Het nieuwe pand bestaat uit drie kantoorvloeren en is ingericht op die toekomstige groei aan personeel. Er komt volop ruimte voor flexwerk, er worden ontmoetingsruimtes met koffiecafés ingericht en er is een ruimtelijk terras aan de buitenzijde van het gebouw met veel groen. Dit groen zal overigens ook binnen vertaald worden met veel planten en andersoortig groene aankleding.

Op de begane grond wordt het RPS Meeting centre gevestigd. Dit is een ruime ontmoetingsruimte waar ook medewerkers van de nabijgelegen bedrijven op het bedrijventerrein welkom zijn om er te flexwerken. . Daarnaast zijn er ruime opslagfaciliteiten voor de onderzoeksapparatuur. Verder is het pand, dat dichtbij de belangrijke uitvalswegen ligt, zowel met het eigen als openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Met energielabel A is het gebouw bovendien verzekerd van een duurzame toekomst.

Impressie van de toekomstige ontmoetingsruimte met koffiecafés.

Van gedateerd naar toekomstbestendig

De verhuizing naar Utrecht betekent dat RPS afscheid neemt van haar panden in Leerdam en Ouderkerk a/d Amstel. Vrolijks verklaart: “Het pand in Leerdam is gedateerd en vereist een metamorfose om te blijven voldoen aan de toekomstige eisen voor huisvesting en duurzaamheid.”

“Uiteraard is een doorstart hier en bij ons pand in Ouderkerk a/d Amstel uitvoering onderzocht. Maar uit alle scenario’s bleek een plek in Utrecht het best te passen bij onze toekomstvisie. Uit negen alternatieve gebouwen vonden we er een die aan bijna alle criteria voldeed die we vooraf hadden gesteld.”

Impressie van de toekomstige entree.

Nieuw adres (per medio 2022)

RPS advies- en ingenieursbureau
Ptolemaeuslaan 40
3528 BP Utrecht

Het bericht RPS versterkt groeiambitie met nieuw kantoorpand in Utrecht verscheen eerst op RPS.