Veilig en efficiënt inmeten en inspecteren met een drone - Werken bij RPS

Veilig en efficiënt inmeten en inspecteren met een drone

veilig-en-efficient-inmeten-en-inspecteren-met-een-drone

Veilig en efficiënt inmeten en inspecteren met een drone

Posted on in Nieuws

Spectaculaire beelden bij de ontmanteling van het Nedstaal-terrein. Een fenomenaal uitzicht over de Oostelijke Vechtplassen. Interesse gewekt? Bekijk hoe een drone tot de moderne gereedschapskoffer van de landmeter, asbest- en vastgoedinspecteur behoort.

Asbestinventarisatie met drone

In de film volgen we dronepiloot Bram van den Bosch bij inspectiewerkzaamheden op het voormalige terrein van Nedstaal. De drone ondersteunt bij een asbestinventarisatie van in totaal circa 60.000 vierkante meter aan fabrieksoppervlakte dat wordt gesloopt.
“Op Nedstaal zijn veel plekken op hoogte en moeilijk bereikbaar. Je hebt bijvoorbeeld te maken met asbesthoudende golfplaten in enorme hallen. Ga daar maar eens een hoogwerker voor inhuren. Met de drone-inspectie gaat dat sneller en veiliger”, somt Bram alvast wat voordelen op.

Inmeten Oostelijke Vechtplassen

Collega Wessel Sterenberg neemt je vervolgens mee naar de Oostelijke Vechtplassen. “Dit terrein hebben wij met een drone ingevlogen om uiteindelijk een nulsituatie van het gebied te kunnen maken. We gaan periodiek de situatie inmeten om te kijken hoe ver de vorderingen zijn”, vertelt de adviseur Landmeten & Geo-informatie.

Bram vervolgt: “Als we gebieden in kaart gaan brengen, dan programmeren we een vluchtplan. Dat plan houdt in dat de drone een bepaald gebied automatisch in raster gaat vliegen. Om de zoveel tijd maakt hij een foto met overlap.”
“Met het softwareprogramma Pix4D gaan wij die foto’s inladen”, vult Wessel aan. “Zo voegen we allerlei type data met elkaar samen tot een puntenwolk.”

Sluis in kaart brengen

Verder komt nog een opdracht voor de keersluis voorbij.  Wessel: “De opdracht hier is het boven en onder water inmeten van de huidige situatie. Dit gebruiken we voor het voorlopig ontwerp voor de toekomstige werkzaamheden. De drone hebben we ingezet als aanvulling voor het scannen wat we op het land hebben gedaan. Daarmee hebben we de bovenzijde van de sluis en omgeving goed in kaart gebracht.”

Bram besluit met een enthousiast betoog. “Er zijn met de inzet van de drone dingen bereikbaar die voorheen nog niet bereikbaar waren. Dat levert zoveel mee informatie op. Dat is gewoon fantastisch.”

Meer informatie

Een terrein, kunstwerk of gebouw vanuit de lucht inmeten of inspecteren. Dat is relatief snel en eenvoudig met de inzet van onze drone. Wij leveren u betrouwbare data waarmee u snel de juiste beslissingen neemt. Zo krijgt u grip op de alledaagse (asset) vraagstukken. Meer weten? Bekijk de dienstenpagina over drone-inspecties.

 

 

Het bericht Veilig en efficiënt inmeten en inspecteren met een drone verscheen eerst op RPS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *