‘Voor ecologen is werken bij RPS heel gevarieerd’ - Werken bij RPS

‘Voor ecologen is werken bij RPS heel gevarieerd’

‘voor-ecologen-is-werken-bij-rps-heel-gevarieerd’

‘Voor ecologen is werken bij RPS heel gevarieerd’

Posted on in Nieuws


Terwijl de meeste mensen op één oor liggen, trekken Kirsten Maartense en Floor Reijngoudt er juist op uit. We volgen beide ecologen ’s nachts tijdens een onderzoek naar vleermuizen. “Bij RPS krijg je veel ruimte en alle voorzieningen die je nodig hebt, worden meteen geregeld.”

Speuren met een warmtebeeldcamera

Het speuren naar vleermuizen is soms een flinke zoektocht. Want als de zoogdiertjes op grote hoogte vliegen, zoals bij het dak van een flatgebouw, worden ze niet gauw opgemerkt. Als dan zelfs met een hulpmiddel de echolocatiegeluiden vanaf de grond niet op te vangen zijn, is ander materieel vereist om de warmere vleermuizen te onderscheiden van de koelere gebouwen. “We kwamen er gaandeweg het onderzoek achter dat we hiervoor een warmtebeeldcamera nodig hebben. Dat wordt dan binnen RPS meteen geregeld”, merkt Floor op.

Geluiden opvangen met Batdetector

De ecoloog voert samen met Kirsten een onderzoek uit naar wat voor functies er voor vleermuizen aanwezig zijn in het plangebied. Dat doen ze naast een warmtebeeldcamera onder meer met een zogenaamde Batdetector. “Daarmee vangen we geluiden op. Aan de hand van die geluiden kunnen we dan achterhalen wat er gebeurt en wat voor soort vleermuis er is”, legt Floor uit.

“Onze functie is adviseur ecologie, je geeft hierbij dus ook advies over het veldwerk wat je hebt uitgevoerd en dat verwerk je dan in een rapportage”, vult Kirsten aan. Ze vindt het werk bij RPS voor ecologen heel gevarieerd.
“De ene keer doe je onderzoek naar beschermde planten, de andere keer naar vleermuizen. Vanmorgen heb ik nog  wildcamera’s opgehaald voor een onderzoek naar marters”, concretiseert Floor het statement van haar collega.

‘Kom hier werken’

Kirsten is bij RPS terechtgekomen via een detacheringsbureau en Floor kwam door LinkedIn in contact met het advies- en ingenieursbureau. “Het bevalt heel goed. Je kunt met je team aan veel activiteiten meedoen, zoals een verassingsweekend of een ander uitje. En er is altijd ruimte voor eigen ontwikkeling”, zegt Floor. “Het eindejaarsfeest is ook altijd super leuk”, weet Kirsten.

Hebben zij nog tips voor nieuwe medewerkers die net zo enthousiast worden als Kirsten en Floor om bij RPS te komen werken? “Ik zou zeggen: ‘ga ervoor, dan vindt RPS altijd wel een mogelijkheid voor je’”, is de overtuiging van Floor. “Het is gewoon een leuk bedrijf, dus kom hier werken”, besluit Kirsten met een grote glimlach.

Meer informatie

Ecologisch inzicht begint bij de kennis van dier- en plantensoorten, bodem- en waterkwaliteit. Ecologisch onderzoek bestaat in allerlei soorten en maten. Daarom werken wij met een breed scala aan methodieken op dat vlak. Kijk voor meer informatie over wat dit inhoudt op onze dienstenpagina over ecologisch onderzoek.
Interesse in werken bij RPS? Kijk dan eens naar onze vacatures op werkenbijrps.nl

Het bericht ‘Voor ecologen is werken bij RPS heel gevarieerd’ verscheen eerst op RPS.