Studenten & starters

Start jouw carrière bij RPS.

Afstuderen en daarna meteen 2 weken met betaald verlof? Dat kan alleen bij RPS!

Hoe?

  • je zit in het laatste jaar van een mbo-, hbo- of wo-opleiding;
  • je loopt minimaal 4 maanden een (afstudeer)stage bij ons;
  • en je sluit je (afstudeer)stage succesvol af.

Voldoe je hier aan, dan maak je kans op een baan en 2 weken betaald verlof bij de start van je dienstverband bij RPS. Dat is nog eens een goed begin van je carrière!

Enthousiast geworden?

Jouw stagevergoeding

RPS is altijd op zoek naar jong talent en biedt studenten daarom graag de kans om stage te komen lopen of af te studeren in één van onze teams.Samen geven we invulling aan jouw opdracht en wensen. Naast het opdoen van praktijkervaring maak je ook kennis met onze enthousiaste collega’s, open bedrijfscultuur en is er aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een goede stagevergoeding is vanzelfsprekend. Daarnaast wijzen we een persoonlijke begeleider aan en ontvang je ,onder voorwaarden, een reiskostenvergoeding.

Onze stagevergoedingen per 1 januari 2020:

  • Voor alle laatstejaars mbo studenten en afstudeerders hbo/wo: € 750,- bruto per maand;
  • Voor 1e, 2e en 3e jaars stagiairs mbo/hbo/wo: € 600,- bruto per maand*.
    (*op basis van 40 uur per week)

Dat is toch mooi meegenomen tijdens je studie!

Werkenbij-RPS-Studenten-en-starters

RPS Young

Wat is RPS Young?

RPS Young is in het leven geroepen om alle jong talenten die bij RPS werkzaam zijn de ruimte te geven zichzelf verder te ontwikkelen en de integratie tussen de verschillende afdelingen te bevorderen. Daarnaast kan onze input worden gevraagd bij strategische vraagstukken op directie en/of managementniveau. Op deze manier denken we mee over de koers van RPS, leer jij je collega’s van andere vestigingen beter kennen en krijg je ruimte om aan jouw persoonlijke ontwikkeling te werken.

Wat doen we?

  • 2 x per jaar organiseren we een event. Een informatiesessie, training of workshop, gericht op zowel de individuele ontwikkeling als die van RPS zelf. Aansluitend is er vaak een de gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje;
  • 3x per jaar is er een informele borrel op één van onze eigen vestigingen.

Tijdens deze events staat er vaak een thema centraal; denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, internationalisering of virtual reality. De sfeer is ongedwongen en ontspannen net als onze bedrijfscultuur.

Voor wie?

Voor elke medewerker van RPS Nederland t/m 35 jaar. Er zitten geen kosten of verplichtingen aan. Je kunt je per event aanmelden. Vaak zijn de evenementen ook (deels) onder werktijd en kun je hiervoor in overleg met je teamleider worden vrij geroosterd.

Contact

We zijn altijd op zoek naar bijdragen en goede ideeën voor de verdere ontwikkeling van RPS Young. Neem dus gerust contact met ons op, bij voorkeur via young@rps.nl. Hier kun je ook terecht met vragen en andere opmerkingen.

Bekijk de foto’s van onze RPS Young dag van 19 september 2019.

Gerelateerde vacatures

Meer weten?

Onze HR-adviseurs staan voor jou klaar.

HR adviseur - Nicolle Bouwmeester 2

Vestiging Delft
Nicolle Bouwmeester – HR Adviseur

HR Adviseur Edith Huijbregts

Vestiging Breda & Zwolle
Edith Huijbregts – HR Adviseur

HR adviseur RPS - Heidi van de Haar

Vestiging Leerdam & Amsterdam
Heidi van de Haar – HR Adviseur