Stagelopen bij RPS… is dat iets voor mij?
Sportfanaten Brian van den Berg en Sjors Pat scoren bij advies- en ingenieursbureau

Ze zijn derdejaars student Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam. Bijna een half jaar liepen zij stage bij RPS op de marketingafdeling. Ondanks hun voorliefde voor sport hebben Brian van den Berg en Sjors Pat toch gekozen voor een advies- en ingenieursbureau. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat hebben ze gedaan en wat zijn hun ervaringen? 

Sjors Pat (links) en Brian van den Berg raakten tijdens de stage met elkaar bevriend.

Hoe zijn jullie bij RPS terechtgekomen?

Sjors: “We hadden allebei gewoon op Google gezocht naar een marketingstage in de regio Delft waar we wonen. Zo vonden we de stagevacature van RPS.”

Brian: ”Er was eigenlijk maar één plek, maar we konden toch allebei terecht. Het grappige is dat we op dezelfde school zitten maar elkaar voor deze stage nog nooit hadden ontmoet. Inmiddels zijn we goed bevriend.”

Welke opdracht kregen jullie vanuit school mee?

Sjors: “We moesten een interventie vraagstuk behandelen, met een passende oplossing komen en dit direct uitvoeren in het bedrijf.“

Brian: “Daarnaast moest onze persoonlijke ontwikkeling worden bijgehouden op de kenmerken ondernemend, overtuigend, nieuwsgierig en professioneel. Na de stageperiode moesten we hierin aantoonbaar verbeterd zijn.”

Sjors: “Om dit te monitoren vulde onze stagebegeleider en een aantal direct collega’s van de afdeling marketing tussentijds en na afloop van de stage beoordelingsformulieren in.”

Welk vraagstuk hebben jullie behandeld?

Sjors : “Hoe we de naamsbekendheid van RPS kunnen vergroten. Ik heb eerst gekeken welke onderdelen  je daarvoor nodig hebt. Daarna ben ik me gaan richten op het bouwen van een nieuwe werkenbijsite. Deze staat inmiddels en klaar en zal binnenkort gelanceerd worden. Daarnaast heb ik veel met Indesign gewerkt en onder andere een template ontworpen om nieuwe medewerkers voor te stellen op social media.”

Brian: “Hoe kan RPS haar social media kanalen internationaal zo goed mogelijk inzetten, beheren en monitoren. Hiervoor ben ik begonnen met onderzoek en benchmarking. Daarna heb ik de content stroom bekeken en contentkalenders in teams getest, voor de global-kanalen. Binnenkort wordt voor het hoofdkantoor van RPS in de UK een Facebook-kanaal gelanceerd.”

Vertel eens over jullie bevoegdheden tijdens de stageperiode?

Sjors: “We kregen veel vrijheid bij de uitvoering van onze stageopdrachten. Alles was bespreekbaar, en er was altijd ruimte voor eigen initiatief en nieuwe ideeën.”

Brian: “RPS gaf aan dat zij juist stagiaires aanneemt om nieuwe inzichten te verkrijgen en vooral geen beperkingen op te leggen. We konden al onze creativiteit de vrije loop laten.”

Hoe is de stage bevallen?

Sjors: “Het was veel leuker dan ik had verwacht. Ik zag er bij de aanvang eerlijk gezegd een beetje tegenop. Lange dagen, nieuwe mensen en een compleet andere omgeving. Uiteindelijk ben ik elke dag met veel plezier naar kantoor gegaan.“

Brian: “Er was een ongedwongen en open sfeer. We hebben veel gelachen en al snel onze draai gevonden. De marketingcollega’s waren ook zo makkelijk in de omgang en altijd bereid om te helpen.”

Wat hebben jullie geleerd en nemen jullie mee?

Sjors: “Geloof in jezelf en ga ervoor. Sta achter de dingen die je doet.”

Brian: “Laat je mening horen, want jouw mening telt.”

Paste de stage goed bij jullie opleiding?

Brian: “Jazeker, de stage sloot goed aan bij de theorie. Alles wat we op school geleerd hadden, konden we meteen in de praktijk toepassen. Ook tijdens werkoverleggen herkenden we de vaktermen en begrepen we waar het over ging.”

Wat is jullie indruk van RPS?

Sjors: “Het is een relaxte werkomgeving, iedereen staat klaar om je te helpen. Fijne bedrijfscultuur waar iedereen gelijk is. We voelden ons echt collega’s.“

Brian: “Onze komst was goed voorbereid, op de eerste dag stonden onze laptops al klaar. We kregen een warm ontvangst en een goede introductie.”

Zouden jullie nog een keer bij RPS stage willen komen lopen?

Sjors: ”Ik voel me thuis bij RPS en kan mezelf zijn. Ik wil graag bij deze organisatie gaan afstuderen en ga er vakantiewerk doen. Er zijn zelfs al gesprekken over een vaste aanstelling na mijn afstuderen.”

Brian: “Ik zou ook graag bij RPS willen afstuderen, maar ik ga eerst een minor in het buitenland doen.”

Zouden jullie RPS aanbevelen als stagebedrijf?

Beiden in koor: Absoluut!

Sjors: “We hebben echt een bijdrage geleverd, ons werk wordt ook daadwerkelijk gebruikt en ingezet, zo gaaf !”

Brian: “Je krijgt genoeg ruimte en tijd om aan school te werken. Ze zijn heel flexibel met je uren. We zijn mee geweest met het afdelingsuitje en mochten zelfs op het eindejaarsfeest komen. We werden overal bij betrokken als waardig lid van het team. We kunnen RPS dus zeker aanbevelen als stagebedrijf.”

 

Ook op zoek naar een vliegende start van jouw carrière?

RPS is altijd op zoek naar jong talent en biedt studenten daarom graag de kans stage te komen lopen of af te studeren binnen één van onze teams. Samen geven we invulling aan jouw opdracht en wensen. Naast het opdoen van praktijkervaring, maak je ook kennis met onze enthousiaste collega’s, open bedrijfscultuur en is er aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een goede stagevergoeding is vanzelfsprekend. Daarnaast wijzen we een persoonlijke begeleider aan en ontvang je (onder voorwaarden) een reiskostenvergoeding.

Interesse gewekt? Neem eens een kijkje bij onze beschikbare stageplekken.