Maak kans op een stage-, afstudeermogelijkheid of gastcollege

Banner-assetmanager-toekomst-1

Aan dynamiek en uitdaging geen gebrek binnen de vastgoedwereld. Of het nu gaat om hippe kantoor panden, scholen, woningen of zorginstellingen. Al deze gebouwen moeten beheerd en onderhouden worden. Hoe mooi is het als de student van nu straks het voortouw neemt om dit nog duurzamer en efficiënter te doen. Onze vastgoedteams weten niet beter en staan te popelen hun kennis hierover te delen. Wij bieden studenten en opleiders een kijkje in de keuken binnen het boeiende werkveld van asset- en onderhoudsmanagement.

Wat is asset- en onderhoudsmanagement?

Voordat we van wal steken eerst nog even een duiding van het onderwerp. Want, wat verstaan we nu precies onder asset- en onderhoudsmanagement? Wij zien dit als het proces van het beheren en onderhouden voor het duurzaam in stand houden van vastgoedobjecten. Voor onze adviseurs betekent dit dat zij voortdurend schakelen tussen het beleidsmatige als uitvoerende werk. Want er komen nogal wat ontwikkelingen en veranderingen op ons af die impact hebben op de samenstelling van vastgoed(portefeuilles).

Je hebt bijvoorbeeld te maken met veranderingen vanuit de wet- en regelgeving, of de noodzaak tot verduurzaming. De facilitaire- en vastgoedbeheerorganisatie moet hierop voortdurend kunnen anticiperen en flexibel kunnen meebewegen. Dit maakt het totale vakgebied interessant, uitdagend en dynamisch, maar ook veeleisend. Daarom werkt de facilitaire- en vastgoedbeheerorganisatie steeds meer samen met adviseurs, zoals RPS.

Benieuwd hoe dit totale speelveld van asset- en onderhoudsmanagement vastgoed eruit ziet? Bekijk het overzicht.

Asset- en onderhoudsmanagement voor vastgoed is een vakgebied waar weinig opleidingen specifiek op zijn gericht. Best wel vreemd eigenlijk, omdat we net al schetsten dat het juist in deze tijd zo belangrijk is. De markt heeft voor de toekomst behoefte heeft aan gemotiveerde en geïnteresseerde mensen die hier inhoud aan willen geven en het verder willen ontwikkelen. Maar wie zijn dan onze asset- en onderhoudsmanagers van de toekomst? Wie kunnen zich als adviseur ontwikkelen? Misschien is er wel een specifiek onderdeel waar jouw passie ligt beste student?

Wat gaan we doen?

Om die vragen te beantwoorden laten wij studenten breder kennis maken met het werkveld asset- en onderhoudsmanagement vastgoed. Zo mag je onze ervaren vastgoedspecialisten het hemd van het lijf vragen. Maar bovenal hopen we je vooral inzicht te geven in de mogelijkheden en unieke kansen die er binnen dit prachtige vakgebied op je wachten.

Onze adviseurs, jong en oud, laten maar al te graag hun enthousiasme spreken. Waarom hebben ze gekozen voor dit vak? Waar krijgen ze mee te maken? Hoe bevalt het ze? Welke stappen hebben zij hiervoor moeten nemen? Hoe ziet hun dag eruit? Ze komen het graag vertellen in een gastcollege.

Onze specialistische adviseurs hebben daarbij ook veel te bieden aan de opleiders voor de Facility Manager, Adviseur, Asset- en/ of Onderhoudsmanager of Vastgoedbeheerder van de toekomst.

”Binnen ons bedrijf bieden we je veel mogelijkheden om bij ons eens een kijkje in de keuken te nemen.”

RPS-stage-johan-vesus-koen-scaled-e1613743793572-933x1000

Stage- en afstudeermogelijkheden

Voor studenten die zich verder willen ontwikkelen hebben wij verschillende stage- en afstudeermogelijkheden. Voor zowel gastcolleges als stage- en afstudeermogelijkheden, delen wij graag onze kennis of bieden wij kansen binnen diverse specialistische vakgebieden:

 • Veiligheid en gezondheid
  • Essentie asset- en onderhoudsmanagement vastgoed
  • Inkoop- en contractmanagement beheer & onderhoud
  • Veilig gebruik van vastgoed door veiligheidsrisicomanagement
  • Brandveiligheidsscan en voorzieningen
  • Asbestinventarisatie en -beheerplannen
  • Binnen luchtkwaliteit
  • Ontruimingsplattegronden NEN 1414
 • Verduurzaming
  • Essentie asset- en onderhoudsmanagement vastgoed
  • Inkoop- en contractmanagement beheer & onderhoud
  • Herhuisvesting
  • Duurzaamheidkansen in beeld met BREEAM, Energielabel en maatwerkadvies, WELL enz.
 • Vastgoedinformatie
  • Essentie asset- en onderhoudsmanagement vastgoed
  • Inkoop- en contractmanagement beheer & onderhoud
  • Wet- en regelgeving actualiteit en op orde i.r.t. vastgoedinformatiemanagement
  • Inspecties NEN 2767
  • Meerjaren onderhoudsplannen (MJOP) en integraal beheer en uitvoeringsplannen (IBUP)
  • Technische en ‘Environmental’ Due Diligence (T(E)DD)
  • Oppervlaktemetingen NEN 2580

Hoe krijg ik meer informatie?

Interesse gewekt? Kijk op onze vacature pagina voor de specifieke mogelijkheden. Of neem rechtstreeks contact via +31889904500 en vraag naar Lisenka Rook.

Over ons vastgoedteam

RPS is als data- en informatieverzamelaar en adviseur werkzaam voor diverse vastgoedeigenaren in de markt. Met onze verschillende specialistische inspectie-, onderzoeks- en adviesdiensten leveren wij een relevante bijdrage voor bestaand vastgoed. Als specialist en voorloper in de markt bieden we inzicht en overzicht door vastgoeddata en informatie. Dat vormt de basis voor beslissingen en het organiseren van een duurzame instandhouding van vastgoed. Als advies- en ingenieursbureau hebben we de mogelijkheid om bij meerdere organisaties inzichten te genereren, ontwikkelingen te doorlopen en organisaties een stap verder te helpen.

We volgen nauwgezet alle veranderingen en leveren een actieve bijdrage aan diverse ontwikkelingen. Wij geven richting in de markt. Met deze actuele kennis participeren we in diverse onderwijsinstellingen, kennisinstituten, certificeringsinstellingen, examenbureau en brancheverenigingen. Zo zijn collega’s docent via NEN, de Academie van Vastgoed, de Hanze Hogeschool en BOB-opleidingen. Tevens hebben we medewerkers van RPS als coördinerend hoofdauteur en auteurs meegewerkt aan het tot stand komen van Jellema deel 13; Asset -en onderhoudsmanagement vastgoed.

Kijk hier voor een overzicht over onze diensten het gebied van vastgoed  en de opleidingen en trainingen  die we aan de markt aanbieden.