De wereld van Wilco Griffioen


Het gezicht achter de teamleider Vastgoed
RPS-gezicht-achter-wilco-griffioe

Wilco Griffioen (33) had dromen van een eigen autobedrijf of een carrière als wiskundedocent, maar zijn pad liep anders. Wat begon als een stage bij RPS, leidde hem via business control naar een rol als teamleider vastgoed. Hoe is het om als jonge leider ervaren collega’s aan te sturen? Ontdek wat hem motiveert en inspireert!

QWat houdt jouw functie in?

Als teamleider stuur ik een groep professionals aan. Denk aan experts in asbestadvies, brandveiligheid, NEN2580 en consultancy. We werken aan multidisciplinaire projecten voor onze klanten en vertalen onderzoeksresultaten in adviezen die helpen in het beheer van hun vastgoedportefeuille. Ik hou de planning in de gaten, maak offertes, uitwerking divisie strategie  en ben verantwoordelijk voor de maandresultaten.

Quick Q&A

Favoriete vakantieland

Geen specifieke favoriet. Als mijn zoon het naar zijn zin heeft, heb ik dat ook. Ik hou van mooie landschappen, zon en rust.

Ideale zondag

Een rondje op de racefiets en tijd doorbrengen met mijn gezin. Of genieten van een sportwedstrijd op tv.

Droombaan als kind

Ik droomde van het opstarten van een autobedrijf. Later dacht ik aan wiskundedocent, maar het werd een financiële carrière.

Meest bezochte website

Autoweek, diverse nieuwswebsites, sportnieuws en Funda. Ben altijd benieuwd naar de huizenmarkt

QWat maakt dit werk voor jou zo bijzonder?

Het mooiste vind ik het werken met een divers team. Iedereen heeft zijn eigen expertise en aanpak, maar samen brengen we de projecten tot een goed einde. We werken aan opdrachten die bijdragen aan een veiligere, gezondere en duurzamere wereld. Die dynamiek tussen verschillende disciplines en mensen vind ik heel prettig. Het is mijn taak om iedereen op één lijn te krijgen, zodat we samen succesvol zijn.

 

QWaarom heb je de overstap gemaakt van Business Controller naar Teamleider Vastgoed?

Na jaren in de financiën merkte ik dat mijn interesse breder was dan alleen cijfers. Als Business Controller werkte ik al veel samen met het management, en ik ontdekte dat ik ook graag met mensen werk en me bezighoud met strategie. De overstap naar teamleider was voor mij de perfecte manier om die verschillende interesses te combineren.

QJe bent nog vrij jong en geeft leiding aan mensen die qua leeftijdsverschil ouders hadden kunnen zijn. Hoe ervaar je dat?

Leeftijd is voor mij nooit een probleem geweest. Zolang je eerlijk, duidelijk en oprecht bent, kom je heel ver. Het gaat om vertrouwen en open communicatie. Ik probeer ook zoveel mogelijk op kantoor aanwezig te zijn om de verbinding met het team te houden. Dat persoonlijke contact is belangrijk.

QHoe stimuleert RPS jouw ontwikkelkansen in jouw nieuwe functie?

Ik begon als 19-jarige stagiair bedrijfsadministratie bij RPS en heb in de loop der jaren verschillende stappen gezet. Van financieel medewerker tot Business Controller van de afdeling vastgoed en nu teamleider ervan.
RPS heeft me altijd ondersteund in mijn ontwikkeling. Dankzij het bedrijf heb ik mijn opleiding HBO Business Controller kunnen afronden. In deze rol was ik dagelijks in contact met onder andere het management en merkte ik aan mezelf dat mijn interesse breder is dan alleen financiën. Het samenspel met het management om gezamenlijk de divisie sterker te maken sprak me erg aan.

Na diverse persoonlijke ontwikkeling gesprekken gevoerd te hebben met het management en directie, heb ik eind 2023 de administratie verlaten en ben ik gestart als teamleider Property van ons kantoor in Delft. Momenteel volg ik een managementtraining om mijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Ik krijg verder veel steun van mijn leidinggevende en een buddy die me bijstaat.

RPS-gezicht-achter-wilco-griffioen

QKun je je werk flexibel inrichten?

Ja, gelukkig wel. Bij RPS krijg ik veel vertrouwen en ben ik vrij om mijn werk flexibel in te delen, zolang ik mijn afspraken nakom. Dit zorgt voor een goede balans tussen werk en privé. Het is fijn dat RPS meedenkt, bijvoorbeeld als er iets met mijn kind is. Ik geloof dat als je je goed voelt op je werk, dat een positieve invloed heeft op je privéleven – en andersom.

QOp welke wijze draag jij in je werk bij aan een duurzamere wereld?

We helpen klanten dagelijks met hun duurzaamheidsambities. Denk aan BREEAM– en WELL-certificeringen, energielabels en energieprestatieadviezen. Daarnaast is ons wagenpark bijna volledig elektrisch. Binnenkort zijn  al onze leaseauto’s emissievrij. Zo kunnen onze medewerkers zonder CO2-uitstoot van locatie naar locatie.

QMet welke collega binnen RPS zou je weleens een dag willen ruilen?

Met Remko Gulickx. Hij werkt met drones en voert daarmee complexe inspecties uit op moeilijk bereikbare plekken. Die fascinatie voor nieuwe technologieën deel ik, en ik zou graag eens een dag met hem meelopen om dat in de praktijk te zien.

Wil je meer weten over wat het werken bij de afdeling van Wilco inhoudt?

Daan Breider Corporate recruiter

Wil je meer weten over deze dienstverlening?

Bekijken op RPS.nl  
Portret van Daan Breider, Recruiter bij RPS