De wereld van Bernard Zijderveld


Directievoerder en toezichthouder

Wie een ochtend op stap gaat met Bernard Zijderveld verbaast zich over het gemak waarmee hij tussen de belangen van de opdrachtgever en aannemer jongleert. Geen wonder dat hij zich als directievoerder en toezichthouder voor waterbodem, landschap en natuur als een vis in het water voelt. We duiken met hem in de veelzijdigheid van zijn werk, favoriete momenten van de dag en zijn liefde voor karpers en Japanse tuinen.

QWat houdt jouw functie precies in?

Als directievoerder en toezichthouder ben ik verbindende schakel tussen de opdrachtgever en de aannemer. Mijn verantwoordelijkheden omvatten het nauwlettend monitoren en rapporteren van verschillende aspecten, waaronder het werkproces, de voortgang, de technische uitvoering en de financiële aspecten van projecten. Dit doe ik door het hele land voor het team Waterbodem en Landschap & Natuur. Daarnaast breng ik ook praktische kennis en ervaringen naar de ontwerptafel voor het opstellen van bijvoorbeeld bestekken en werkomschrijvingen.

Quick Q&A

Wat is jouw favoriete vakantieland?

talië met de caravan, vanwege de prachtige natuur en de heerlijke pizza’s en gelato, en Japan. In het voorjaar ben ik daar voor het eerst geweest om mijn eigen koi (gekleurde karper) uit te zoeken. Zodra onze zoon oud genoeg is, maak ik graag nog een reis naar Japan met het gezin.

Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?

Van even helemaal niks tot lekker wandelen met de hond, vissen aan de waterkant of gewoon gezellig aan de rand van de vijver een speciaal biertje drinken met vrienden. O ja, soms pak ik de racefiets😊.

Wat wilde je als kind altijd al worden?

Bioloog, als kind kwam ik al met kikkers en padden thuis. Het open laten staan van mijn terrarium met wandelende takken werd overigens niet gewaardeerd.

Welke website bezoek je het meest?

Alle sites die iets met koi, vijvers en Japanse tuinen te maken hebben.

QWat maakt dit werk voor jou zo bijzonder?

Geen dag is hetzelfde. Het ene moment werk je binnen. Samen met de werkvoorbereiders vanachter het bureau, of je zit een bouwvergadering voor. Het andere moment sta je met je voeten in de klei, of stap je aan boord om aanwijzingen te geven en controles uit te voeren.

QWat is één van de meest bijzondere projecten waar je aan mee werkt/hebt gewerkt? En waarom?

Dat is eigenlijk te veel om op te noemen. Of het nu gaat om het tijdelijk verplaatsen van woonarken, het ontdekken van grotere hoeveelheden granaten/munitie tijdens het baggeren, of het omgaan met juridisch zwaar beschermde flora en fauna in prachtige Natura 2000-gebieden, elke dag brengt nieuwe uitdagingen en bijzondere momenten met zich mee in mijn werk. Al hoeft voor mij een project niet altijd spectaculair te zijn om het gezamenlijke resultaat te waarderen.

QKun je je werk flexibel inrichten? (Indien mogelijk ook ingaan op werk/privébalans)

Mijn werkzaamheden en projecten zijn in hoge mate flexibel in te delen. Bij de start van een project worden afspraken gemaakt en doelen besproken. Iedereen heeft de vrijheid om zelf te bepalen welke werk-privébalans het beste bij hen past. Of je nu wat langer wilt uitslapen na een druk weekend, eerder weg wilt om je kind van school te halen, of gewoon lekker een dag vanuit huis wilt werken, dat is allemaal mogelijk. De weg naar een succesvol project hoeft dus zeker niet gebonden te zijn aan de traditionele 9-tot-5-mentaliteit.

QHoe stimuleert RPS jouw ontwikkelkansen?

Bij RPS krijg je alle gelegenheid om aan je eigen ontwikkeling te werken. Je hebt de kans om bij te dragen aan innovatieve oplossingen om je werk preciezer, efficiënter en met meer voldoening uit te voeren. Bovendien bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan incompany-trainingen of meerjarige opleidingen.

QOp welke wijze draag jij in je werk bij aan een duurzamere wereld?

In de huidige maatschappij is duurzaamheid binnen projecten steeds meer een geïntegreerd onderdeel. Het is dus belangrijk om in de voorbereidingsfase al duurzame keuzes te maken en de juiste voorwaarden te creëren.

QWat is je meest favoriete onderdeel van je werkdag?

Dat zijn de onderonsjes bij het koffiezetapparaat, de lunchpauzes en niet te vergeten de vrijdagmiddagborrel. Gewoon om even stoom af te blazen en gezellig bij te kletsen.

QMet welke andere collega binnen RPS zou je weleens een dag willen ruilen en waarom?

Dat is een lastige keuze. Een nacht op pad met een ecoloog op de Veluwe, een dagje landmeten in de Noord/Zuidlijn of meekijken in het laboratorium in Breda. Elk werkveld heeft zo zijn charme die ik zeker kan waarderen.

Wil je meer weten over het werken bij RPS?

Daan Breider Recruiter

Wil je meer weten over deze dienstverlening?

Bekijken op RPS.nl  
Portret van Daan Breider, Recruiter bij RPS