De wereld van Jannick Zwetsloot


Werkvoorbereider en toezichthouder droge infrastructuur

Een gedreven werkvoorbereider en toezichthouder die meehelpt om projecten van begin tot eind in goede banen leidt. Dat is Jannick Zwetsloot (25) ten voeten uit. Van het tekenwerk voor de historische schootsvelden tot het toezichthouden bij een reconstructieproject van een woonwijk in Groot-Ammers. Een boeiende job op het snijvlak van techniek, cultuur en duurzaamheid. We nemen een kijkje in zijn wereld.

Het ontwerpen van bruggen.

QWat houdt jouw functie precies in?

Als werkvoorbereider help ik onze opdrachtgevers bij het realiseren van projecten en het succesvol op de markt brengen daarvan. Mijn taak is om tekeningen en bestekken op te stellen, zodat alles tot in de puntjes geregeld is. Daarnaast help ik de opdrachtgever met alle onderzoeken die voor het project nodig zijn.

Maar dat is nog niet alles! Naast mijn werkvoorbereidingswerkzaamheden ben ik één dag per week buiten te vinden als toezichthouder. Hierdoor krijg ik een nog beter beeld van hoe alles in de praktijk wordt uitgevoerd. En die kennis? Die neem ik mee naar volgende projecten, zodat ik nog beter kan bijdragen aan de succesvolle realisatie ervan.

Quick Q&A

Wat is jouw favoriete vakantieland?

Kamperen in Frankrijk

Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?

In de ochtend een stukje roeien waarna ik eindig op een terrasje in de stad.

Wat wilde je als kind altijd al worden?

Het ontwerpen van bruggen.

Welke website bezoek je het meest?

Qmusic.nl

QWat maakt dit werk voor jou zo bijzonder?

Omdat ik al in de ontwerpfase van een project aansluit, is er nog niets definitiefs vastgesteld en dat is juist zo interessant! Want dan kan ik mijn creativiteit volledig benutten en allerlei ideeën verkennen. Er is niets leukers dan je eigen leefomgeving ontwerpen, toch? Elk project is uniek en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, waardoor ik voortdurend leer en groei. De variatie tussen verschillende projecten maakt het extra interessant en boeiend.

QWat is één van de meest bijzondere projecten waar je aan mee werkt/hebt gewerkt? En waarom?

Momenteel ben ik actief bij een reconstructie van een woonwijk in Groot-Ammers waar ik de rol van toezichthouder vervul. Het is erg leuk om op deze wijze ook in het veld betrokken te zijn. Wat mij nog altijd bijblijft is het project Schootsvelden Zuidoost in Muiden. Hier worden de oude A1-grondwerken opgegraven en de historische schootsvelden rondom Muiden hersteld. Dit is best een omvangrijk project waar ik voornamelijk verantwoordelijk ben geweest voor het tekenwerk. Vanwege de omvang van het project kwamen alle aspecten van ons vakgebied aan bod, wat het tot een mooie uitdaging maakte voor mij als beginnende werkvoorbereider.

QKun je je werk flexibel inrichten?

Zolang ik goede afspraken maak met mijn mede collega’s, heb ik de vrijheid om mijn eigen werkweek in te richten. Wanneer ik begin, of ik thuis of op kantoor werk en of ik de ene dag wat langer doorwerk dan de andere dag kan ik zelf bepalen.

QHoe stimuleert RPS jouw ontwikkelkansen?

Er wordt veel aandacht besteed aan mijn doorgroeimogelijkheden. Zo kan ik veel interne en externe cursussen volgen en kan ik aangeven op wat voor gebieden ik me graag wil ontwikkelen. Prettig is dat er goed naar me geluisterd wordt als ik iets wil leren. Ik liep bijvoorbeeld eens tegen het probleem aan dat ik niet veel afwist van de werkzaamheden buiten. Als oplossing loop ik nu één dag in de week buiten mee als toezichthouder om meer buitenkennis op te doen.

QOp welke wijze draag jij in je werk bij aan een duurzamere wereld?

In mijn rol als ontwerper is het mijn verantwoordelijkheid om de opdrachtgever te adviseren over de mogelijkheden en de mate van duurzaamheid in een project. Het blijft altijd fascinerend hoe je een kwalitatief goed ontwerp kunt realiseren waarbij je ook rekening houdt met het milieu. Om hier extra aandacht aan te besteden, plannen we duurzaamheidssessies en zorgen we ervoor dat we op de hoogte blijven van de nieuwste duurzame alternatieven die beschikbaar zijn op de markt.

QWat is je meest favoriete onderdeel van je werkdag?

Tijdens de lunch mijn collega’s inmaken met een potje tafeltennis… haha… Zo spreek ik ook collega’s die niet in mijn eigen team zitten en waar ik eigenlijk nooit mee werk.

QMet welke andere collega binnen RPS zou je weleens een dag willen ruilen en waarom?

Berrie Heikoop. Hij is de projectleider waar ik het meeste voor werk en waarvan ik veel leer. Het lijkt me erg leuk om in de toekomst net zoals hij mijn eigen projecten te kunnen leiden.

Wil je meer weten over het werken bij RPS?

Daan Breider Recruiter

Wil je meer weten over deze dienstverlening?

Bekijken op RPS.nl  
Portret van Daan Breider, Recruiter bij RPS