Hanna Noordermeer - Projectcoördinator - Werken bij RPS

Hanna Noordermeer

“Ik haal energie uit het verbinden van netbeheerders en opdrachtgevers voor het vinden van de meest duurzame en toekomstbestendige oplossingen voor de ondergrondse infrastructuur.”

In deze rubriek lichten wij een aantal van onze experts binnen het team kabels en leidingen uit. Samen werken zij aan de toekomst van morgen. Onderwerpen welke terug komen zijn de persoonlijke uitdagingen in het werk. Hoe zij het verschil maken. Hoe zij samen werken in het team, en over de sfeer en het team.

Functienaam: Projectcoördinator
Leeftijd: 24
Studierichting: Technische Bedrijfskunde

 

RPS-hanna

UITDAGING

Welke uitdagingen liggen er voor jou bij RPS?

Onze ondergrondse infrastructuur staat flink onder druk door veroudering van de netten. Dat betekent dat we continu moeten blijven sleutelen aan die systemen, zodat ze voldoen aan de eisen en behoeften van vandaag. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog eens te maken met allerlei projecten bovengronds die direct invloed hebben op die ondergrondse netwerken. De oudere netwerken zijn soms niet bestand tegen de bodemverzakkingen, of werkzaamheden die deze projecten met zich meebrengen. Wat ervoor zorgt dat er verlegging of vervanging van de oude infrastructuur nodig is.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de energietransitie. Die zorgt voor een aanzienlijke druk op netbeheerders. We hebben meer capaciteit nodig, moeten duurzame energiebronnen integreren, denk aan zonnepanelen en windmolens, en ook nog eens de boel elektrificeren in verschillende sectoren. Netbeheerders moeten snel en effectief reageren op deze groeiende vraag door investeringen in slimme technologieën, verbeterde energieopslag en uitbreiding van netwerkinfrastructuur. Er liggen kortom volop interessante uitdagingen op ons te wachten voor het bedenken van duurzame en snelle oplossingen.

HET VERSCHIL MAKEN

Hoe maak jij het verschil in de energietransitie bij RPS?

Mijn taak is ervoor zorgen dat de samenwerking tussen netbeheerders en opdrachtgevers soepel verloopt. Ik wik en weeg alle technische snufjes en maatschappelijke kosten. Zo draag ik bij aan het versnellen van de energietransitie en het creëren van een veerkrachtige infrastructuur.

Ik mik hierbij op het optimaliseren van samenwerkingen, het verhogen van efficiëntie en het soepel laten verlopen van de ondergrondse projecten. Duurzaamheid en het halen van deadlines staan bovenaan mijn lijstje. Want op tijd kunnen starten met cruciale projecten, zoals dijkversterkingen en wegverbredingen, is voor de opdrachtgever cruciaal.

SAMEN STERKER

Hoe benut je samenwerkingen bij RPS?

De samenwerking met onze afdeling waterbouw is echt een doorslaggevende factor binnen integrale projecten. Samen kunnen we een ontwerp maken dat perfect past bij zowel de ondergrondse als bovengrondse infrastructuur. Denk aan dijkversterkingen. We spotten en tackelen mogelijke problemen al in een vroeg stadium en bedenken oplossingen die voor iedereen werken. Met open communicatie en een gezamenlijke focus zorgen we ervoor dat het uiteindelijke ontwerp niet alleen technisch klopt, maar ook praktisch en functioneel is.

Foto: Hanna Noordermeer (tweede van links) met collega’s in overleg.

Awareness-verleggingscoordinatie-foto2

HET TEAM

Wat maakt het team kabels en leidingen bij RPS uniek?

Wat ons team kabels en leidingen bijzonder maakt, is onze specialisatie in berekening, coördinatie en engineering van ondergrondse infrastructuur. Hoewel we voornamelijk achter de schermen werken, zijn we betrokken bij een breed scala aan projecten. Van het ontwerpen van elektriciteitskabels tot het coördineren van verleggingen waarbij verschillende disciplines betrokken zijn. En niet te vergeten, we zijn ook nog eens een gezellig en hecht team dat altijd bereid is om elkaar te helpen bij lastige vraagstukken.

OPEN SOLLICITATIE

Wil jij je bij dit unieke team voegen? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.



    * verplichte velden