Perry van Oosten - Teamleider Kabels en Leidingen - Werken bij RPS

Perry van Oosten

“Ik haal energie uit het dagelijks werken met een team aan concrete oplossingen voor complexe energievraagstukken die de energietransitie bevorderen.”

In deze rubriek lichten wij een aantal van onze experts binnen het team kabels en leidingen uit. Samen werken zij aan de toekomst van morgen. Onderwerpen welke terug komen zijn de persoonlijke uitdagingen in het werk. Hoe zij het verschil maken. Hoe zij samen werken in het team, en over de sfeer en het team.

Functienaam: Teamleider kabels en leidingen
Leeftijd: 53
Studierichting: MTS Elektrotechniek

RPS-perry

UITDAGING

Welke uitdagingen liggen er voor jou bij RPS?

De overgang van fossiele naar hernieuwbare energie is dé uitdaging binnen ons dynamische vakgebied. Want ons elektriciteitsnet staat onder druk. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de snelle groei van hernieuwbare energie en de elektrificatie van industrieën, zoals wind- en zonneparken, laadinfrastructuur en warmtepompen. Ook de stijgende energievraag en opkomst van nieuwe bedrijven spelen een rol.

Hierdoor merk je op steeds meer plekken dat de vraag naar stroom de capaciteit van het net overstijgt. De regionale netbeheerders zijn dan genoodzaakt een soort ‘file’ op het net aankondigen. Met alle gevolgen van dien, want dit betekent dat de betrouwbaarheid, snelheid en efficiëntie van het net afnemen.

Met ons team proberen we binnen die gebieden de knelpunten zo vroeg mogelijk op te sporen en met duurzame oplossingen te komen voor de energieleveranciers. Samen met hen en andere betrokken partijen hakken we knopen door en werken we aan projecten die haalbaar én uitvoerbaar zijn. Zo bouwen we samen aan elektriciteitsnetwerk waarmee we aan de vraag voor de toekomst kunnen voldoen. Slim, efficiënt en natuurlijk duurzaam.

HET VERSCHIL MAKEN

Hoe maak jij het verschil in de energietransitie bij RPS?

Met de vrijheid die ik heb in mijn werk, de creativiteit en het vertrouwen dat ik krijg, kan ik samen met mijn team het verschil maken in mijn vakgebied. De jarenlange ervaring, uitgebreide netwerk en brede interesse in de energiesector zorgen ervoor dat wij als een betrouwbare partner worden gezien waar opdrachtgevers graag mee samenwerken. Hoe mooi is het dat je zo met passie en erkenning mag werken aan uitdagende projecten en met trots mag terugkijken op de behaalde doelen.

SAMEN STERKER

Hoe benut je samenwerkingen bij RPS?

Dankzij onze jarenlange ervaring en technische kennis van ondergrondse infrastructuur zijn we in staat om zelfs de meest complexe vraagstukken op te lossen. Van schetsontwerp tot het realiseren van de uitvoeringsontwerp. Binnen deze projecten komen meerdere disciplines samen. Denk aan elektriciteit, water, warmte, aardgas/waterstof en telecom.

De energievraagstukken hebben een grote impact op de omgeving, waardoor we nauw samenwerken met onze collega’s van andere afdelingen. Het is dan prettig om snel te kunnen schakelen met onze collega’s van omgevingsmanagement, bodem, ecologie, archeologie, landmeten en explosievenopsporing. Zo leveren we samen een waardevolle bijdrage aan de energietransitie.

Foto: Perry van Oosten (midden) met twee collega’s.

Awareness-energietransititie-foto2

HET TEAM

Wat maakt het team kabels en leidingen bij RPS uniek?

Het is voor mij elke dag weer geweldig om sturing te geven aan zo’n gevarieerd en hecht team dat bestaat uit engineers met diverse specialisaties, verleggingscoördinatoren en projectleiders/projectmanagers. Dit zorgt ervoor dat je aan de hand van duidelijke afspraken en verwachtingen alles voor de klant uit handen kunt nemen. Zo bieden we een allesomvattend advies met oplossingen. Daarnaast is het voor de mensen binnen ons team erg waardevol en inspirerend dat je onderling veel van elkaars expertise kunt leren.

OPEN SOLLICITATIE

Wil jij je bij dit unieke team voegen? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.    * verplichte velden