
Bij de divisie infrastructuur zijn we overal: op het land, in het water en onder de grond. Werken bij ons betekent bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid en bereikbaarheid van een beter Nederland, terwijl je jezelf ontwikkelt in een boeiend en innovatief vakgebied.
Het inwinnen en verwerken van geodata in slimme informatie- en beheersystemen is één van onze kernactiviteiten. Het analyseren en presenteren van gegevens is ons specialisme. Stel je voor dat je de meest moderne drones bestuurt om gebieden te scannen en data te verzamelen. De kan krijgt om gebruik te maken van algoritmes op het gebied van kunstmatige intelligentie. Of werkt met een door ons zelf ingewikkelde cloudoplossingen om klanten van het beste advies te voorzien. Innovatieve technologieën die niet alleen ons, maar ook jou ongetwijfeld helpen om jouw loopbaan van een impuls te geven.
Waar kun je die expertise bij gebruiken? Bij het opknappen van openbare plekken, het verleggen van kabels en leidingen en het versterken van bruggen en dijken zijn we de experts. We doen diepgravend onderzoek en geven advies over zaken als bodem, milieu, water, ecologie, asbest en weg en waterbouw. Zo ben je verzekerd van een dynamische omgeving waarbij je directe invloed hebt op de veiligheid en bereikbaarheid van Nederland.
Onze collega’s aan het woord
In onderstaande video’s leer je onze medewerkers beter kennen. Zaken zoals groeikansen, de dagelijkse werkzaamheden en de werksfeer komen hierin terug.
Robin de Jong en Joeri Hoppenbrouwers
Benieuwd hoe het er in ons laboratorium aan toe gaat? En welke carrièrekansen je hebt? Maak kennis met stagiair Robin de Jong en business developmanager Joeri Hoppenbrouwers. Met onze zakelijk vlogger Marinza Verschuren van Lef Media delen ze hun passie voor het vak en laten ze zien hoe je je in deze boeiende wereld blijft ontwikkelen.
Jan Zwep
‘Papa… heb je vandaag de prinses nog gezien?’ Als milieu-analist bij RPS komt Jan Zwep op boeiende plekken. Zo is hij betrokken bij de asbestsanering van Paleis Het Loo. In de video geeft hij een uniek kijkje achter de schermen. Dit grootschalige project is uitgevoerd door een multidisciplinair team. Een leerzaam en uitdagende opgave voor alle betrokkenen!
Onze lab divisie er samen op uit!
Ze zijn dagelijks actief met het onderzoeken en analyseren van monsters. Denk aan asbest, chroom 6 of legionella. Maar ook aan grondproeven voor dijkverbeteringsprojecten. Specifieke vakgebieden met hun eigen werkcultuur. Hoe werk je dan één hecht team? Het antwoord kwam in de Biesbosch.
Mike Bakker
Bij de Afvalstoffendienst in ‘s-Hertogenbosch zetten ze afval om tot brandstof voor een groenere toekomst. Bij die verwerking komen diverse stoffen vrij waaraan medewerkers kunnen worden blootgesteld. Met onze meettechnicus Mike Bakker nemen we op locatie een kijkje achter de schermen hoe je zorgt voor een veilige en gezonde werkomgeving.
Duik in de wereld van onze medewerkers en projecten!
Door middel van onderstaande berichten krijg je inzichten in de wereld van onze collega’s. Zo leer je niet alleen onze RPS’ers maar ook onze projecten kennen.
Heb je vragen of ben je benieuwd wat er nog meer speelt binnen RPS? Neem dan contact op met Daan Breider via onderstaand formulier .
Nieuwe grenswaarde zet DME-analyzer aan het werk
Wie in een sector met diesel aangedreven machines en voertuigen werkt, kan (on)aangekondigd bezoek van de inspectie SZW verwachten. Want met de introductie van de nieuwe grenswaarde trekt de overheid de teugels stevig aan. RPS beschikt over een bijzonder apparaat dat in groten getale monsters analyseert op roetachtige verbindingen. Operationeel manager Monica Koppelaar en arbeidshygiënist Jan-Willem Peters leggen uit welke voordelen dit oplevert.
Adviseur Jeffrey van Holten geeft panden na thuiswerkperiode check-up
Met de opleiding Bouwkunde op zak begon Jeffrey van Holten aan een avontuur als legionella-adviseur. Hoewel dat carrièrepad op het eerste oogpunt niet logisch lijkt, staat zijn meerwaarde buiten kijf. Want nu medewerkers na de lockdown steeds meer naar kantoor komen, onderzoekt hij of de watertappunten weer veilig te gebruiken zijn. Dat levert soms opmerkelijke resultaten op.
De wereld van microbiologisch laborant Sadeta Pasalic
Bacteriën, schimmels en gisten. De meeste mensen houden ze het liefste buiten huis, maar Sadeta Pasalic ontvangt ze met open armen. Als microbiologisch analist bestudeert ze allerlei micro-organismen in het laboratorium van RPS in Breda. Werk dat Sadeta inmiddels alweer 26 jaar uitvoert en haar nog elke dag motiveert en inspireert. We nemen een kijkje in haar wereld.
Word jij onze nieuwe aanwinst?
Bekijk de vacatures hier of vul een open sollicitatie in hier beneden.