RPS YOUNG

Voor iedere RPS’er tot en met 35 jaar jong

Banner_stagelopen-bij-RPS

Ervaring opdoen met kans op een baan

Als stagiair krijg je bij ons de vrijheid om toffe ideeën op te pakken en hiermee aan de slag te gaan. Studeer je succesvol af bij RPS, dan maak je kans op een baan en krijg je de eerste 2 weken van je dienstverband verlof dat RPS betaalt! Zo kan je even bijkomen van de laatste periode van je studie en daarna fris aan je nieuwe job beginnen.

Prettige sfeer

RPS’ers zijn enthousiast, klantgericht en gedreven in het werk dat ze doen. Kortom: de perfecte omgeving om in te leren. Er wordt echt de tijd genomen om jou te leren kennen en je te helpen in je ontwikkeling.

Stagelopen of afstuderen

Of je nu een stage zoekt of gaat afstuderen, je bent bij ons van harte welkom. Samen met je afstudeer- of stagebegeleider geef je invulling aan je opdracht of afstudeerstage.

Jouw stagevergoeding

–   Voor laatstejaars studenten: € 750,- bruto per maand*
–   Voor 2e en 3e jaars stagiairs mbo/hbo/wo: € 600,- bruto per maand*

*op basis van 40 uur per week

En wat nog meer…

▪       We zijn altijd op zoek naar stagiairs en afstudeerders
▪       Stages duren bij RPS minimaal vier maanden
▪       Je werkt aan je afstuderen en aan mooie projecten binnen RPS 

 

Bekijk onze stageplekken

Geen passende plek gezien? Neem contact op.

WAT ONZE MEDEWERKERS ZEGGEN?

Waarom heb je bij RPS gesolliciteerd?
Ik kende RPS al via een docent van mijn school. Tijdens een excursie maakte ik kennis met GIS, Geo-informatie en hoe RPS daarmee werkte. Het motiveerde mij en sprak me aan om te solliciteren.

Vond je het lastig om te solliciteren?
Na afloop van de excursie had ik een goed gesprek met Yves die de gastles gaf. Na wat mailcontact was het gelukt om te solliciteren en was mijn stage geregeld.

Hoe waren je eerste dagen, en hoe is de sfeer in het bedrijf?
De eerste dagen waren spannend, maar wel leuk. Het kantoor in Utrecht was voor iedereen nieuw dus het was een perfecte mogelijkheid om kennis te maken met collega’s.

Wat vind je het leukste om te doen?
Landmeten. Ik heb buiten meegelopen met verschillende landmeters en ze bij het werk mogen ondersteunen. Het was zeer leerzaam. Ik heb een eigen meting mogen doen, die ook nog goed ging.

Wat vind je minder leuk om te doen?
Op kantoor zitten. Het werk wat ik er doe is wel leuk en interessant, alleen buiten spreekt me meer aan en motiveert me meer.

Heb je al veel kunnen leren?
Ja, ik heb veel van collega’s kunnen leren en opsteken. Ook ben ik naar een aantal informatieve dagen geweest zoals een GIS-conferentie en een QGIS gebruikersdag.

Waarom zouden nieuwe stagiairs bij RPS moeten zijn?
Omdat stagiairs goed begeleid worden met het werk en een fijne stageplek aangeboden wordt. Je krijgt de keuze om binnen of buiten mee te gaan met collega’s. Ook zijn de collega’s heel vriendelijk en de projecten zijn leuk en interessant om te zien!

Myrto Heijm – stagiair

Waarom heb je bij RPS gesolliciteerd?
Ik heb bij RPS gesolliciteerd omdat het goed aansluit bij mijn opleiding en mijn interesse binnen de opleiding, namelijk het technische verhaal achter natuurontwikkeling.

Vond je het lastig om te solliciteren?
Nee, ik leerde collega’s van RPS kennen via een excursie van school en heb na die excursie gelijk hun nummers gevraagd, om zo het sollicitatieproces in gang te zetten. Ik werd vrij snel uitgenodigd voor een gesprek en tijdens dat gesprek bleek al snel dat de stage goed bij mijn leerdoelen zou passen en dat ik geschikt was. Het was toen slechts een kwestie van de praktische zaken bespreken.

Hoe waren je eerste dagen, en hoe is de sfeer in het bedrijf?
Mijn eerste dagen waren wat apart, doordat we midden in de verhuizing van Leerdam naar Utrecht zaten. Ondanks dat zorgden mijn collega’s ervoor dat ik op de eerste dag niet thuis hoefde te werken, door naar het kantoor in Delft te komen, dat vond ik erg fijn.

De sfeer binnen het bedrijf is erg gezellig. Er valt altijd wel wat te lachen. En wil je even concentreren? Dan zet je even je koptelefoon op en luister je naar wat muziek. Of je gaat even op een andere, rustigere plek zitten.

Wat vind je het leukste om te doen?
Veldwerk. Lekker naar buiten om gegevens te verzamelen die je later tot kaarten kan verwerken.

Wat vind je minder leuk om te doen?
Bestekken of ramingen opstellen. Hierin moet ik nog echt veel groeien, voordat dit goed lukt.

Heb je al veel kunnen leren?
Ja, ik heb al geleerd waar de data voor kaarten vandaan komt en hoe je deze inwint. Ik heb al geleerd hoe je die data omzet tot nuttige kaarten en heb al geleerd hoe je in het veld creatief kan zijn om de juiste data te verkrijgen.

Waarom zouden nieuwe stagiairs bij RPS moeten zijn?
Je komt terecht in een gezellig, niet al te formeel bedrijf. Waar je veel leert, goed begeleid wordt en afwisselend werk kan doen.

Bart van Deursen – stagiair 

Stage lopen bij RPS?