Let's make complex easy

RPS als werkgever

Alles over ons.

RPS is opgericht als Rural Planning Services in 1970 door een gepassioneerd team van academici in Oxfordshire (UK). Zij deelden de droom om een bedrijf op te richten, dat zich wijdde aan het verbeteren van de wereld. Sindsdien is RPS organisch en door geplande overnames gegroeid tot het wereldwijde bedrijf dat we nu zijn.

Vandaag, morgen en in de toekomst blijven de principes van onze oprichters onze kern, waar we onverwachte antwoorden blijven vinden om onze ecologische, sociale en economische landschappen vorm te geven. Dit doen we met ruim 5.000 gepassioneerde collega’s die verspreid over de hele wereld toonaangevend werk verrichten op het gebied van inspecties, analyses en advies voor de bebouwde en landelijke omgeving.

We spelen een leidende rol in het verhogen van het bewustzijn op het gebied van de balans tussen het beschermen van omgeving en het welzijn van de mensen woonachtig in die omgeving.

Uitdaging en plezier

RPS daagt je elke dag weer uit om het beste uit jezelf te halen. Daar krijg je iets voor terug. We zorgen er natuurlijk voor dat je voldoende uitdaging en plezier hebt om dit dagelijks te doen.

Salaris

Naast onze open en transparante werksfeer bieden we je natuurlijk een marktconform salaris. Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je kwaliteiten en werkervaring en uiteindelijk doen we je een passend voorstel. Dat salaris is uiteraard geen vaststaand feit voor de komende jaren. Teamleiders volgen hun medewerkers op de voet als het gaat om ontwikkeling en bijdrage aan het team/aan RPS in relatie tot de salarisontwikkeling Daarnaast hebben de meeste RPS’ers naast een mooi salaris een laptop, telefoon en worden zij gefaciliteerd om (gedeeltelijk) thuis te werken als dat mogelijk is. Afhankelijk van je functie heb je de beschikking over een leaseauto.

Verder krijg je bij ons

  • 8% vakantiegeld
  • Genoeg vrije dagen om heerlijk te ontspannen
  • De mogelijkheid om verlof bij te kopen
  • In de meeste functies de mogelijkheid werk en privé op elkaar af te stemmen
  • Een goede pensioenvoorziening
  • De mogelijkheid om RPS aandelen te kopen en zo deel te nemen aan het RPS participatieplan waarbij RPS ook nog een duit in het zakje doet
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten van RPS Young als je jonger dan 35 bent. Klik hier voor meer informatie.

Naast de wettelijke voorwaarden krijg je bij ons nog enkele extraatjes.

Ontwikkeling

RPS vindt ontwikkeling belangrijk. Zowel persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling.

Een aantal keer per jaar heb je met je teamleider een gesprek over jouw ontwikkeling en over de voortgang. Dat wordt vastgelegd in ons performance managementsysteem, Progress on Demand (POD). Dat doen we volgens een vooraf vastgestelde cyclus waarbij jouw input van cruciaal belang is.

Daarnaast is het ook mogelijk om opleidingen / cursussen te volgen. We hebben daartoe in POD op dit moment ruim 120 Nederlandstalige online trainingen die je op een voor jouw geschikt moment en een voor jou passende locatie, kan volgen. Daarnaast heb je online Engelstalige trainingen tot je beschikking. Buiten deze online trainingen waarover je altijd de beschikking hebt, is het ook mogelijk om een training die past bij je ontwikkeling, bij een opleidingsinstituut te volgen. Die keuze hoef je niet alleen te maken. Je teamleider en HR staan klaar om je te helpen bij die keuze.

RPS is een samenwerking aangegaan met GoodHabitz, een online leeromgeving waar je de keuze hebt uit meer dan 100 online trainingen. Deze hebben wij geüpload in onze eigen leeromgeving zodat je die kan koppelen aan je doelen. Van Office tot Werkplezier en van Ademhalen naar Veiling aan het werk. We hopen jou in samenwerking met GoodHabitz te kunnen inspireren om jezelf te ontwikkelen.

Kortom, er zijn bij RPS voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen in een vakgebied waar je passie ligt!

Snel een warm thuis gevoel

Tijdens je beginfase bij RPS krijg je een warm welkom, zodat jij je snel thuis voelt. In de eerste weken volg je een introductieprogramma en leer je het team kennen. Collega’s uit de hele organisatie nemen de tijd om jou zo snel mogelijk te laten landen. Omdat we met enige regelmaat nieuwe starters hebben doorloop je dit introductieprogramma niet alleen maar deels samen. Lees hier meer over een impressie van de onboardingsdag.

Naast je werk bij RPS

Een aantal van jouw collega’s organiseert naast het werk tal van activiteiten en initiatieven. Denk daarbij aan een (online) vrijdagmiddagborrel met je team. Hiernaast is er gedurende het jaar voldoende ruimte voor de teams om teamuitjes te organiseren. Nu nog veelal online vanwege de beperkingen door Corona maar soms ook in de buitenlucht waarbij we alle regels vanuit de overheid volgen.

Feest en ontspanning

Uiteraard is ontspanning erg belangrijk. Diverse teams organiseren daarom na een drukke werkweek een vrijdagmiddagborel. Een ideaal moment om onder het genot van een hapje en drankje jouw collega’s beter te leren kennen en de werkweek af te sluiten. Gedurende het jaar is er ruimte voor teams om zelf teamuitjes te organiseren, zowel online als offline. Het jaar sluiten we af in stijl met een grandioos eindejaarsfeest voor alle RPS’ers.

De RPS code

De belofte die we maken en de principes waar we ons aan vast houden!

Ons doel

Wij creëren gemeenschappelijke waarde door het oplossen van problemen die relevant zijn voor een complexe, verstedelijkte wereld met een schaarste aan hulpbronnen.

“Doelgericht bouwen aan ons merk.”

Onze belofte

Wij maken gebruik van diepgaande expertise voor het oplossen van relevante problemen en we zijn gemakkelijk in de omgang.

“Making complex easy”

Onze aanpak

We hebben diepgaande expertise in dingen die ertoe doen en die we zijn gemakkelijk om mee te werken.

Onze klanten vertrouwen ons en we worden gerespecteerd voor ons creatief denken. Samen bouwen we herhaaldelijk sterke relaties op onze belofte nakomen.

Typisch RPS

Onze aanpak

Nederlandse-behaviours-shape-1

Wil jij ook het verschil maken?

Bekijk dan onze vacatures!