Geonius breidt activiteiten uit met succesvolle overname geotechnisch laboratorium RPS - Werken bij RPS

Geonius breidt activiteiten uit met succesvolle overname geotechnisch laboratorium RPS

geonius-breidt-activiteiten-uit-met-succesvolle-overname-geotechnisch-laboratorium-rps

Geonius breidt activiteiten uit met succesvolle overname geotechnisch laboratorium RPS

Posted on in Nieuws

GELEEN – Ingenieursbureaus RPS uit Delft en Geonius uit Geleen hebben overeenstemming bereikt over de overname van het geotechnisch deel van het laboratorium van RPS door Geonius. Door de overname heeft Geonius nu de complete keten van geotechnisch veldonderzoek, laboratoriumonderzoek en advies in eigen huis. Op deze manier versterkt Geonius zijn positie als nationale speler op het gebied van geotechniek. Per 8 augustus 2023 worden alle geotechnische laboratoriumwerkzaamheden van RPS, onder de naam en verantwoordelijkheid van Geonius Geotechniek voortgezet. Het laboratorium zal centraal in het land worden ondergebracht in de vestiging van Geonius te Houten.

Integrale aanpak van geotechnische projecten

Door het onderbrengen van het geotechnisch laboratorium binnen de Geonius Groep beheerst het bedrijf de complete keten van geotechnische dienstverlening. Mark Rurup, directeur Geonius: “Wij kunnen met de overname van dit laboratorium de ambitie waarmaken om onze geotechnische dienstverlening uit te breiden. Opdrachtgevers willen graag een partner voor gecombineerde veld- en laboratoriumonderzoeken. In het kader van projecten voor de energietransitie, de bouwopgave en klimaatadaptatie, kunnen wij onze advisering optimaliseren door de klanten met labonderzoek op maat nog beter van dienst te zijn. Met nauwkeurigere grondparameters kunnen we onderbouwd scherper rekenen en ontwerpen, dat levert de klant lagere bouwkosten op. Met het Geonius GeoLab in het midden van het land kunnen we de integrale aanpak van onze projecten verder optimaliseren. Geonius is daarmee dé partner voor regionale geotechnische projecten in Nederland en Vlaanderen.”

Veranderende klantbehoefte

In 2017 is RPS gestart met een eigen geotechnisch laboratorium vanwege een duidelijke ondercapaciteit van geavanceerde geotechnische analyses in de markt. Reinoud van Oosten, algemeen directeur van RPS Nederland: “De afgelopen jaren hebben wij de klantbehoefte zien verschuiven van een capaciteitsvraag naar een meer integrale aanpak waarbij de complete dienstverlening van geotechnisch onderzoek in één opdracht is verenigd. Door het ontbreken van onderzoeksmaterieel in eigen beheer, zoals sondeerunits en boorstellingen, is dit voor ons een reden om onze koers te heroverwegen. De afgelopen jaren hebben RPS en Geonius een samenwerking opgebouwd. We zijn blij dat we ons laboratorium nu bij Geonius onder kunnen brengen en op deze manier continuïteit kunnen bieden voor de mensen die daar werkzaam zijn en een deel van onze klanten.”

_____________________________________________________________________________________________

Bedrijfsprofiel Geonius

Geonius presenteert zich de komende jaren nadrukkelijk als hét ingenieursbureau voor het waarmaken van ambities op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie, de bouwopgave en infrastructuur. Met onze praktische en integrale inzet van ingenieursdiensten en veldonderzoek bedienen wij onze klanten met ruim 300 professionals in heel Nederland en Vlaanderen bij de vraagstukken waarvoor wij samen oplossingen kunnen ontwikkelen en realiseren.

Onze kernwaarden zijn menselijk, klantgericht en professioneel. Met een integrale aanpak vanuit de werkvelden infra, geotechniek, milieu, landmeetkunde, water, ruimtelijke ontwikkeling, landschap, archeologie en ecologie zet Geonius zich in voor een veilige en duurzame leefomgeving.

Bedrijfsprofiel RPS

RPS maakt onderdeel uit van Tetra Tech, een wereldwijde zakelijke dienstverlener uit de Verenigde Staten voor het inspecteren, analyseren en adviseren van de bebouwde en landelijke omgeving. Dit gebeurt met 27.000 specialisten vanuit 550 vestigingen die wereldwijd actief zijn met vastgoed, duurzame energie, infrastructuur, gebieden,  water, vervoer, hulpbronnen, defensie- en overheidsdiensten. In Nederland is RPS actief met ruim 400 professionals. Onze teams zijn bedreven in het ontwikkelen van effectieve en praktische oplossingen voor de meest uitdagende problemen van onze klanten. Van energietransformatie, wateroverlast, milieu en klimaat-adaptieve gebiedsinrichting tot moderne huisvestingsvraagstukken en het waarborgen van een gezonder binnenklimaat.

Het bericht Geonius breidt activiteiten uit met succesvolle overname geotechnisch laboratorium RPS verscheen eerst op RPS.