RPS Young zit in 2024 boordevol ambities

rps-young-zit-in-2024-boordevol-ambities

RPS Young zit in 2024 boordevol ambities

Posted on in Nieuws


Van inhoudelijke sessies over kansen, dilemma’s en trends op de werkvloer tot bruisende events. Onder leiding van de nieuwe voorzitter Florieke Niestern en met de steun van managing director Reinoud van Oosten stoomt RPS Young komend jaar vol energie en creativiteit vooruit. Recentelijk trapten we met onze twintigers en dertigers af in Utrecht. Beleef in 60 seconden een impressie van de middag en lees wat RPS Young in 2024 nog meer in petto heeft.

 

 

Het gesprek is halverwege als Florieke (25) de moed heeft om een belangrijke kwestie voor jongeren op de werkvloer persoonlijk te maken. We hebben het over diversiteit en inclusie op de werkvloer. Steeds meer bedrijven snappen het belang ervan. Maar niet iedereen is voorbereid op het ongemak dat hiermee gepaard kan gaan. “Ik heb een relatie met een vrouw”, snijdt Florieke een voorbeeld aan. “Bij jongere collega’s merk ik dat ik daarover doorgaans meer open ben dan bij oudere personen. Omdat je bang dat het ander wat minder geaccepteerd is of zo. Vaak niet terecht hoor, maar het gebeurt gewoon”, spreekt de adviseur binnen het team Vastgoed uit ervaring.

 

Spannend

 

Diversiteit, het is in 2024 een prominent thema binnen de RPS Young-bijeenkomsten waaraan medewerkers tot 30 jaar zich kunnen verbinden. Ook onderwerpen als het gebruik van kunstmatige intelligentie in je werk, internationalisering en het omgaan met werkdruk komen ter sprake. Het zijn van die heet hangijzers die veel jongeren bezighouden en daarom vragen om een dialoog, zowel met elkaar als met inbreng van externe experts. “Om dit mogelijk te maken, is facilitering vanuit de directie essentieel,” benadrukt Reinoud, die zich bewust zo min mogelijk met de inhoud van de evenementen bemoeit.

 

“Want dat is denk ik ook de kracht van RPS Young. Je legt de drempel voor zowel de organisatoren als de deelnemers wat lager en dat stimuleert dat je toch opener met elkaar het gesprek aangaat. Het is voor sommige jongeren ook best spannend om zaken als ‘gelijke kansen op de werkvloer’ aan te snijden en te praten over je eigen ervaringen”, vervolgt de managing director.

“Ik heb daar zelf wel wat ideeën over, maar ik heb ook niet alle antwoorden paraat. Simpelweg omdat je heel veel ook niet weet. Waar doen we als organisatie nu goed aan als het gaat om inclusiviteit op het werk? Ik kijk daarom uit naar de ervaringen die we meekrijgen uit RPS Young. Wellicht leidt dit tot input waarmee we ook breder in de organisatie stappen kunnen maken.”

Het bericht RPS Young zit in 2024 boordevol ambities verscheen eerst op RPS.