RPS implementeert nieuw laboratorium informatiemanagementsysteem

rps-implementeert-nieuw-laboratorium-informatiemanagementsysteem

RPS implementeert nieuw laboratorium informatiemanagementsysteem

Posted on in Nieuws


In de wereld van laboratoria waar alles draait om precisie en communicatie is een sterk informatiemanagementsysteem onmisbaar. Ontdek met divisiedirecteur Jan Kegelaer hoe de
overstap naar het wereldwijd gerenommeerde LabWare LIMS zorgt voor een doeltreffender laboratoriumproces voor onze klanten.

 

 

 

In een wereld waar regels en wetten norm zijn, is het beheer van gegevens van essentieel belang. Het grootste risico? Het verwarren van een opdracht, monster of resultaat met een ander, met potentieel verstrekkende gevolgen. Daarom moeten laboratoria alle stappen in het analyseproces nauwkeurig documenteren. Deze transparantie dient niet alleen voor externe audits, maar geeft ook intern duidelijkheid over uitgevoerde tests en activiteiten.

 

Een LIMS fungeert als de regisseur van dit complexe schouwspel. Het vormt als het ware het digitale brein van een laboratorium. Het regelt de werkwijze van laboratoria door het toepassen van gestandaardiseerde workflows. Hierdoor kun je processen beter stroomlijnen en efficiënter werken. Want elke stap in dit proces heeft specifieke taken, registraties en verantwoordelijkheden.

 

En dit is waar RPS Analyse een belangrijke stap zet. “We zijn momenteel bezig met een grootschalige overgang naar LabWare LIMS, een systeem dat flexibel en schaalbaar is, en aangepast kan worden aan de specifieke behoeften van verschillende laboratoria en de klanten die we bedienen”, legt Jan Kegelaer, divisiedirecteur bij RPS Analyse, uit.

 

De software van het in 1988 opgerichte LabWare wordt gebruikt in meer dan 100 landen in diverse sectoren, waaronder de farmaceutische, biotechnologische, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, milieu, klinische diagnostiek en onderzoek. Bekende bedrijven zoals Kellogg’s, Johnson & Johnson Goodyear, Eurofins en AstraZeneca hebben LabWare LIMS inmiddels al omarmt.

Het bericht RPS implementeert nieuw laboratorium informatiemanagementsysteem verscheen eerst op RPS.