Team landschap en natuur geeft weer kleur aan de Veluwe - Werken bij RPS

Team landschap en natuur geeft weer kleur aan de Veluwe

team-landschap-en-natuur-geeft-weer-kleur-aan-de-veluwe

Team landschap en natuur geeft weer kleur aan de Veluwe

Posted on in Nieuws


Bikkelen op de Veluwe. Met de beugelzaag en de takkenschaar in de hand. Voor Natuurmonumenten zetten onze collega’s van landschap en natuur  ook graag vrijwillig hun beste beentje voor. Want als de heide langzaam verandert in bos, is het tijd om in te grijpen. Beleef in deze video een korte impressie.

 

Theorie met praktijk verbinden

RPS kent inmiddels al aardig de weg op de Veluwe. Want namens drie beheereenheden heeft Natuurmonumenten het team Landschap en Natuur  gevraagd een bestek te maken en de directievoering te doen voor het verwijderen van dennenopslag en Amerikaanse vogelkers. Het gaat in totaal om 900 hectare.

“We hadden  vandaag een evaluatiemoment en RPS heeft aangeboden om met hun team ecologie een dag vrijwillig bij ons aan het werk te gaan”, steekt Jorrit Geerlinks, Coördinator Natuurbeheer bij Natuurmonumenten, van wal.

Hij vervolgt: “De medewerkers kunnen buiten zien wat nu echt opslag verwijderen is én hoe dat in zijn werk gaat. Het is natuurlijk hartstikke leuk om op deze wijze de praktijk met de theorie te verbinden.”

Bos nieuw leven geven

Een van die enthousiaste deelnemers is projectleider ecologie Jan Janse. “Op deze manier het bos nieuw leven geven, geeft veel energie. Want je bent niet alleen dienstbaar bent voor een organisatie die in de natuur haar werk doet, maar je bent ook met collega’s bezig en ontdekt zodoende weer nieuwe dingen van elkaar.”

“Er zijn een aantal plekken waar je echt moet samenwerken, omdat sommige bomen bijvoorbeeld groter zijn. Dat gaat heel gemoedelijk, zoals we dat kennen bij RPS“, aldus de ecoloog.

Geerlinks juicht dit soort initiatieven alleen maar toe, omdat de natuur er baat bij heeft. “Je ziet aan de hei dat daar de soorten die de ruimte nodig hebben die ruimte ook weer de ruimte hebben gekregen. Ik ben er trots op dat met dit soort werk de heide weer hebben zien veranderen in de paarsgekleurde hei die je wil zien.”

Meer informatie

Ecologisch onderzoek bestaat in allerlei soorten en maten. Daarom werken wij met een breed scala aan methodieken op dat vlak. Kijk voor meer informatie op de uitgebreide dienstenpagina over ecologisch onderzoek.
Interesse in werken bij RPS? Kijk dan eens naar onze vacatures op werkenbijrps.nl

Het bericht Team landschap en natuur geeft weer kleur aan de Veluwe verscheen eerst op RPS.